Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring siktet for kirkebrannen i Porsgrunn

251 år gammel kirke brant ned til grunnen.

SIKTET FOR KIRKEBRANN: En 17 år gammel gutt er siktet for å stå bak brannen av Østsiden kirke i Porsgrunn (Østre Porsgrunn kirke). Den 251 år gamle kirka brant ned til grunnen.  Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix
SIKTET FOR KIRKEBRANN: En 17 år gammel gutt er siktet for å stå bak brannen av Østsiden kirke i Porsgrunn (Østre Porsgrunn kirke). Den 251 år gamle kirka brant ned til grunnen. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN/OSLO (Dagbladet): En 17 år gammel gutt fra Porsgrunn er pågrepet og siktet for å ha tent på Østre Porsgrunn kirke natt til 11. april.

- Vi har siktet en 17 år gammel gutt fra Porsgrunn nå i formiddag og avhørt ham. Han benekter å ha noe med brannstiftelsen å gjøre, sier politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

- Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, og det er etter etterforskningsskritt vi kunne ta ut siktelse mot 17-åringen, sier Borgen videre.

Utelukker ikke flere pågripelser 17-åringen vil sitte i politiets varetekt til de har avgjort spørsmål om videre fengsling. Dette vil avgjøres i kveld eller i morgen.

Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. Politiet etterlyste fire personer, to av dem ble sett løpende fra stedet, to andre ble sett på moped.

- Vi har ingen andre mistenkte eller siktet, men utelukker ikke at han kan ha vært sammen med noen. Det kan skje flere pågripelser, sier Borgen til Dagbladet.

Politiet mener brannen startet etter at en eller flere personer plasserte to plastkonteinere inntil kirkeveggen og tente på.

251 ÅR: Den 251 år gamle trekirken i Porsgrunn brant ned til grunnen. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
251 ÅR: Den 251 år gamle trekirken i Porsgrunn brant ned til grunnen. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

Politiet har fått inn tips om konkrete personer, og mente tidligere denne uka at de kunne sitte på navnet på én eller flere av dem som tente på den 251 år gamle trekirken. Mistanken har vært rettet mot lokale ungdommer.

- Bare trist Sogneprest Per Johan Wiig synes det er viktig at man får en avklaring på saken.

- Det er viktig for oss at dette nå kan bli oppklart og det er viktig for oss at den eller de som har gjort dette gjør opp for seg, sier sogneprest Per Johan Wiig ved Østre Porsgrunn kirke til Dagbladet.

Nå ønsker han at politiet får ro til å gjøre jobben sin.

- For oss er dette bare trist fordi vi har mistet en viktig del av menigheta vår, sier han.

BRANT NED TIL GRUNNEN: En 17 år gammel gutt er siktet etter at Østsiden kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
BRANT NED TIL GRUNNEN: En 17 år gammel gutt er siktet etter at Østsiden kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media