17-åring sitter inne etter frivillig munnsex med 15 år gammel jente

Dømt til ti års fengsel og registrert i sexforbryterregister i Georgia, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Tidligere i dag trodde Genarlow Wilson (21) og hans mor Juannessa Bennett at det var slutt på et flere år langt mareritt.


Da forkastet en dommer fengselsdommen på ti år som han fikk for å ha hatt munnsex med ei 15 år gammel jente som samtykket til det, melder CNN.

Nå har imidlertid påtalemyndigheten anket dommerens avgjørelse. Dermed må den unge mannen finne seg i å bli i fengselet til anken er rettslig behandlet.

Genarlow var 17 år gammel og da han og venninnen videofilmet seksualakten som ble slått hardt ned på i amerikanske Georgia.

Det hjalp ikke at den mindreårige jenta var med på leken. På den tida hadde Georgia et lovverk som ga rom for å straffe slik adferd med opptil ti år i fengsel og registrering i sexforbryterregisteret.

Staten har senere forandret loven, mye på grunn av Genarlow Wilsons sak, men den nye loven er ikke gitt tilbakevirkende kraft.

- Det er ekstremt opprørende at statsadvokaten anker dommerens avgjørelse. Hvilket signal han ønsker å sende er uklart for meg, sier Wilsons advokat B.J. Bernstein.

Genarlow Wilson har høstet støtte fra folk i store deler av USA, samt fra redaktørhold i The New York Times og fra tidligere president Jimmy Carter.

Dommer Thomas H. Wilson la til grunn at dommen mot unge Genarlow Wilson var ond, uvanlig og derfor grunnlovsstridig da han forkastet den tidligere i dag.

SEXFORBRYTER? 17 år gammel hadde Genarlow Wilson munnsex med ei 15 år gammel jente. Det fikk han ti år i fengsel for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer