17-åring snakker ut på TV

Den nå 17 år gamle jenta, som hevder hun ble seksuelt misbrukt av den tidligere Frp-toppen Terje Søviknes, forteller i kveld sin versjon på fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta var 16 år da hun angivelig skal ha blitt seksuelt misbrukt av Søviknes. Etter at saken ble kjent, er den politietterforsket. Konklusjonen fra statsadvokaten er at Søviknes ikke kan tiltales, og saken mot ham er henlagt.

I intervjuet, som sendes på NRK i kveld, hevder jenta at Terje Søviknes visste at hun bare var 16 år da hun var på FpU-landsmøtet i fjor. Søviknes har forklart at han trodde jenta var over 18 år.

Ble smigret

Selv om den mye omtalte tenåringen ikke går i detalj om hva som skal ha skjedd, erkjenner hun at hun var full da det angivelige overgrepet skal ha funnet sted. Hun forteller, ifølge VG, at hun ikke var betatt av eller forelsket i Søviknes.

- Det er ekkelt, sier hun.

Hun sier hun ble med Søviknes opp på et hotellrom fordi hun ble smigret da han inviterte henne på nachspiel sammen med flere stortingsrepresentanter.

Takket henne

Morgenen etter den mye omtalte natta skal Søviknes ha takket jenta for gårsdagen i frokostsalen på hotellet.

Det gjorde henne kvalm, og hun forteller at hun har hatt psykiske problemer i ettertid. Terje Søviknes bekrefter til VG at han har sett programmet, men at han ikke ønsker å kommentere saken noe mer.