Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring solgte nyra si for å få råd til en iPad

- Jeg følte himmelen falt i hodet på oss da han fortalte det, sier moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 17 år gammel gutt som omtales med navnet Xiao Zheng i kinesiske medier, skal ha solgt nyra si for å få råd til en iPad, skriver nyhetsbyrået Reuters. 
 
Gutten skal ha kommet i kontakt med en person på nettet som sa han kunne hjelpe ham med å få solgt organet for 20.000 kinesiske yuan (i overkant av 16.000 norske kroner). 

Zheng skal ha reist til byen Chenzhou i Hunan-provinsen for å få gjennomført operasjonen på et lokalt sykehus. Gutten kjøpte seg deretter iPad og annet elektronisk utstyr.

- Da han kom hjem hadde han med seg en laptop og en Apple-telefon. Til slutt fortalte han det til oss. Han sa: «Mamma, jeg solgte nyra mi». Jeg følte himmelen falt ned i hodet på oss da han fortalte det, sier moren til nyhetsbyrået Reuters. 

Moren anmeldte umiddelbart forholdet til det lokale politiet i Chenzou, men de skal ikke ha klart å få tak i personen som videreformidlet handelen.  

Sykehuset, som i utgangspunktet ikke er autorisert til å utføre organtransplantasjoner, nektet for å ha kjennskap til operasjonen.