KOLLIDERTE:  Fire personer ble alvorlig skadd og én person lettere skadd etter at en bil kjørte i full fart rett inn i en bygård på Grünerløkka i september 2011. Foto: Foto: Iselin Holmedal Gjelstad
KOLLIDERTE: Fire personer ble alvorlig skadd og én person lettere skadd etter at en bil kjørte i full fart rett inn i en bygård på Grünerløkka i september 2011. Foto: Foto: Iselin Holmedal GjelstadVis mer

17-åring tiltalt for kollisjon som ga passasjer alvorlig hjerneskade

Krasjet inn i bygård i Oslo i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29. september i fjor ble fire personer hardt skadd og en person lettere skadd da en bil krasjet inn i en bygård i Siebkes gate i Oslo.

Alvorlige skader Nå er den 17 år gamle bilføreren tiltalt for kollisjonen som førte til alvorlige personskader og store materielle skader.

I tiltalen står det at en av passasjerene ble påført alvorlig og varig hjerneskade, omfattende bruddskader flere steder på kroppen og indre skader.

Tre andre ble også hardt skadd. Den da 16 år gamle bilføreren skal ha mistet kontroll over kjøretøyet og kjørt inn i en murvegg i bygården. Bygården hadde store materielle skader etter kollisjonen.

Unngikk politikontroll Før kollisjonen skal 17-åringen ha kjørt fra en politikontroll i Skippergata i stor fart. En uniformert politibetjent skal ha gitt tegn til at gutten skulle stanse, men føreren stoppet ikke.

- Like før ulykken meldte en politipatrulje fra om at de forsøkte å stanse en bil på Nylandsveien i Oslo. Bilen stakk av, men etter svært kort tid fikk vi melding om at bilen vi forsøkte å stanse hadde kjørt inn i en bygård, sa operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet etter hendelen.

I tillegg er 17-åringen også siktet for å ha truet en mann med kniv i mars 2012.