17-åring tiltalt for skoletrusler

Sendte trusler mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

TRUET MED BLODBAD: Væpnet politi rykket ut til Glemmen Videregående skole i Fredrikstad etter at det var fremsatt trusler om massakre og blodbad mot skolen. Lærere og elever ble umiddelbart evakuert. En 17 år gammel gutt har senere tilstått truslene, som var ment som en spøk.
Foto Thomas Andersen / SCANPIX
TRUET MED BLODBAD: Væpnet politi rykket ut til Glemmen Videregående skole i Fredrikstad etter at det var fremsatt trusler om massakre og blodbad mot skolen. Lærere og elever ble umiddelbart evakuert. En 17 år gammel gutt har senere tilstått truslene, som var ment som en spøk. Foto Thomas Andersen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Politiet har tiltalt en 17 år gammel gutt for trusler mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

Den 17 år gamle gutten må møte i retten for å ha rettet alvorlige trusler mot skolen 2. april i år. Politiet velger å ta saken til retten blant annet fordi dette er et nytt og lite belyst fenomen i Norge.

- Det er viktig i denne saken sett i lys av at det ikke tidligere har vært saker av samme karakter i rettssystemet. Det skal føres bevis for å få fram alvorligheten i dette, sier politiadvokat John Skarpeid i Østfold politidistrikt til P4.

Han legger til at det ikke finnes rettspraksis på området.

Gutten har erkjent forholdet, men har forklart at truslene om drap og blodbad var ment som en spøk. Politiet vil imidlertid føre vitner som kan fortelle hvor redde de ble av trusselen. 17-åringen risikerer inntil tre års fengsel.

Tidligere i uken ble det kjent at Østfold fylkeskommune vil kreve 700.000 kroner i erstatning for økonomiske tap, samt som erstatning for den psykiske påkjenningen elever og lærere ble påført av hendelsen.

Saken kommer trolig opp for retten før sommeren. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer