Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring varetektsfengslet i to uker

Ble framstilt i Jæren tingrett i Sandnes tirsdag.

DREPT: Sunniva Ødegård ble funnet død på en sti i Varhaug i Hå kommune natt til mandag. En 17-åring er siktet i saken. Foto: Privat
DREPT: Sunniva Ødegård ble funnet død på en sti i Varhaug i Hå kommune natt til mandag. En 17-åring er siktet i saken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): 17-åringen som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, er varetektsfengslet i to uker med brev - og besøkskontroll, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

I tillegg har 17-åringen fått forbud mot adgang til aviser og kringkasting i hele perioden.

- Politiet tar rettens kjennelse til etterretning, kommenterer politiadvokat Herdis Traa.

17-åringen ble klokka 13.30 framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett. Påtalemyndigheten har bedt om at han varetektsfengsles i to uker med brev – og besøksforbud.

Inn rettssal 1 ankom 17-åringen ustelt, i grå t-skjorte og grå joggebukse. Han så preget ut. Han stirret i taket og så ut til å prøve å unngå å se på all presse som var i rommet.

ROGALAND: Disse bildene viser tettstedet Varhaug i Hå kommune, hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Video: Frank Karlsen / Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Påtalemyndigheten begjærte lukkede dører, noe som dommeren ga medhold i. Dommeren forklarte at det var hans alder og hensynet til etterforskningen som var årsaken til at dørene ble lukket. Han opplyste også at kjennelsen unntas offentligheten. Slutningen blir tilgjengelig, men i anonymisert form.

AKTOR: Marte Benedicte Engesli Lysaker. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
AKTOR: Marte Benedicte Engesli Lysaker. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Politiadvokat i saken er Marte Benedicte Engesli Lysaker. I rettssal 1 vil også 17-åringes forsvarer Tor Inge Borgersen være til stede, samt familiens bistandsadvokat Harald Øglænd.

Da fengslingsmøtet var over, sa Borgersen til all presse i sal 1 at han ikke ønsket å kommentere saken.

Da Dagbladet oppsøkte forsvareren på kontoret få meter unna tingretten, sa han at han mener han ikke har noe å tilføye i saken.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier Borgersen til Dagbladet.

I rettssal 1 var det mye politi til stede, samt andre personer. Dagbladet erfarer at moren og faren til den siktede var i rettssalen under fengslingsmøtet.

17-åringen møtte selv på politihuset i Stavanger mandag ettermiddag som vitne. Gutten ble avhørt og ble seinere siktet i saken. Politiet sa på en pressekonferanse tirsdag morgen at det er tips og skritt i etterforskningen som gjør at de mener de har rett person som står bak drapet på Sunniva Ødegård.

JÆREN-SAKEN: Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, forteller til Dagbladet at det også gjøres tekniske undersøkelser andre steder enn funnstedet. Reporter: Karen Setten. Video: Nicolai Delebekk. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

17-åringen nekter for å ha noe med saken å gjøre, men har forklart til politiet at han erkjenner at han var på funnstedet.

I RETTEN: Bistandsadvokat Harald Øglænd. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
I RETTEN: Bistandsadvokat Harald Øglænd. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Ifølge kilder NRK har vært i kontakt med, er den siktede også koblet til en tidligere påsatt brann ved ungdomsskolen på Varhaug. Politiet bekrefter overfor kanalen at de fremdeles etterforsker brannen, men vil ikke opplyse om siktede er involvert. 17-åringen kobles også til et innbrudd som skal ha skjedd like i nærheten av stedet hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet. Dette skal ha skjedd søndag kveld, bare kort tid før 13-åringen ble funnet død.

Kjennelsen blir etter alt og dømme klar i løpet av ettermiddagen.