Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åring varslet trolig om drapet

Er siktet for drapet på sin far, Willy Eriksrud (56).

BÆRES UT: Åstedsgranskere fra Kripos bærer ut liket av 56-åringen som ble drept på Hønefoss natt til søndag. Mannens 17 år gamle sønn er siktet for drapet. Han er nå innlagt på psykiatrisk sykehus. Foto: Nina Hansen
BÆRES UT: Åstedsgranskere fra Kripos bærer ut liket av 56-åringen som ble drept på Hønefoss natt til søndag. Mannens 17 år gamle sønn er siktet for drapet. Han er nå innlagt på psykiatrisk sykehus. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HØNEFOSS (Dagbladet): Politiet har i kveld bekreftet at det var 56 år gamle Willy Eriksrud som ble drept på Hønefoss i natt.

Hans 17 år gamle sønn er siktet for drapet.

Eriksrud drev et eget billakkeringsfirma.

Kripos har i hele kveld drevet åstedsgransking i huset på Hønefoss. Ved 21-tida bar de ut den drepte 56-åringen.

Ringte selv
17-åringen ringte trolig selv og varslet politiet om drapet.

Før politipatruljen nådde fram til huset natt til søndag, mottok 112-sentralen et anrop fra en person som fortalte at en mann var død.

— Vi har ennå ikke klart å identifisere hvem det var som ringte, men siden vi bare kjenner til at sønnen og faren var i boligen, går vår teori ut på at sønnen selv ringte og fortalte at faren var død, sier politiinspektør Bjørn Erik Sem-Jacobsen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Bekymring
Det er foreløpig uklart når den siktede 17-åringen vil kunne la seg avhøre. Han er nå innlagt på psykatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Buskerud.

Han vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag.

- Hvis han er så dårlig som han var da jeg snakket med ham, vil han ikke møte i retten. Da vil han bare samtykke til fengsling, sier 17-åringens advokat, Annie Braseth, til Dagbladet.

- BA OM HJELP: Andreas Langvandsbråten sier 56-åringen prøvde å få sønnen innlagt i forkant av drapet. MMS-foto: Jonas S. Rasch
- BA OM HJELP: Andreas Langvandsbråten sier 56-åringen prøvde å få sønnen innlagt i forkant av drapet. MMS-foto: Jonas S. Rasch Vis mer

Forsvareren har fått forståelse av at det har vært en bekymring i familien i forkant av drapet.

Tidligere i kveld fortalte Dagbladet at en kamerat av avdøde Eriksrud, Andreas Langvandsbråten, mener drapet kunne vært unngått hvis 17-åringen hadde fått hjelp for problemene sine.

Hockeygutt
Flere personer Dagbladet har snakket med, forteller at 17-åringen er en idrettsinteressert gutt som har drevet med både ishockey og friidrett. Han har vært aktiv i Ringerike Ishockeyklubb.

Klubben hadde i går møte om den dramatiske saken.
 
- Vi har hatt et møte i ishockeyklubben, og har bestemt oss for å ikke si noe til media om dette før vi vet mer. Det er helt tragisk, sier trener for U19-laget, Jan Erik Johansen til Dagbladet.

Han bekrefter at den siktede 17-åringen har spilt på laget.

- Men han slutta i fjor, sier Johansen.

17-åringen er elev ved Hønefoss videregående skole. Rektor Tore Midtbø sier til Ringerikes Blad at de vurderer tiltak for elevene på skolen mandag.

FORSVARER: Advokat Annie Braseth skal forsvare 17-åringen. Foto: Nina Hansen
FORSVARER: Advokat Annie Braseth skal forsvare 17-åringen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media