SØK: Politiet var tirsdag kveld på plass med hunder og gjennomførte søk etter knivstikkingen på Grønland i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØK: Politiet var tirsdag kveld på plass med hunder og gjennomførte søk etter knivstikkingen på Grønland i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Knivstikking på Grønland:

17-åring velkjent for politiet: ­­- Holdt kniven mot strupen hans

Har tidligere vært tiltalt for ran og knivtrusler. Nå er han varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk.

En 17 år gammel gutt varetektsfengsles i ei uke etter tirsdagens knivstikking på Grønland i Oslo. Det opplyser politiadvokat Ingvild Myrvold til Dagbladet.

17-åringen er siktet for drapsforsøk, og blir også underlagt brev- og besøkskontroll under varetektsperioden. Hans forsvarer, advokatJan Erik Teigum, sier at hans klient nekter straffskyld.

Samtidig ligger 18-åringen som ble stukket gjentatte ganger med kniv på åpen gate fremdeles på Ullevål sykehus. Han er alvorlig skadd, men stabil. I tillegg til 17-åringen er en 19 år gammel mann siktet for drapsforsøk. Han er foreløpig ikke framstilt for fengsling.

KNIVSTIKKING: En person ble alvorlig skadd i knivstikkingen på Grønland. Reporter: Øistein Monsen, video: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer Vis mer

Godt kjent for politiet

17-åringen som nå er varetektsfengslet er et kjent ansikt for politiet. Til tross for sin unge alder, har han tidligere vært tiltalt for både knivtrusler ran, vold og narkotika.

- Han holdt kniven først mot NNs (fornærmedes navn, journ.anm.) overkropp og deretter mot strupen hans, heter det i en tiltale mot 17-åringen. Hendelsen skal ha funnet sted på en skole i Oslo høsten 2017.

- Mye blod

Dagbladet var tirsdag kveld i kontakt med flere vitner som var på Grønland da knivstikkingen fant sted. En av dem var på jobb like ved, da han hørte noen skrike utenfor.

- Jeg skjønte ikke om det var krangling eller smerte, sier vitnet til Dagbladet.

Abdi (35) kom ut av butikken like ved åstedet kort tid etter at knivstikkingen skjedde. Han forteller om dramatiske scener.

- Jeg så en mann sitte på bakken. Det var mye blod, og han holdt seg til magen. Jeg så også flere som løp fra stedet, forteller han til Dagbladet.

Utelukker ikke flere

Myrvold sier onsdag kveld at politiet fremdeles etterforsker foranledningen til gårsdagens knivstikking. Den siktede 19-åringen vil framstilles for varetektsfengsling i morgen.

- Saken etterforskes fremdeles. Politiet fikk blant annet beskjed om at det kunne være flere gjerningspersoner da de var på åstedet i går. Den hypotesen er noe svekket, men vi utelukker det ikke, sier politiadvokaten.

Hun bekrefter at de involverte er kjent for politiet fra tidligere, men ønsker ikke å kommentere for hvilke forhold. Hun vil heller ikke si hvorvidt politiet har kontroll på våpen som ble brukt under tirsdagens hendelse.