17-åring voldtok nabojente

BERGEN (Dagbladet): Bare 17 år gammel overfalt og voldtok han den 15 år gamle nabojenta da de slo følge hjem etter å ha vært på samme fest i romjula. I går ble han dømt til to års fengsel i Voss herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som naboer og tidligere klassekamerater kjente de hverandre godt og hadde et vennskapelig forhold. Om kvelden 28. desember i fjor hadde de vært på samme fest, men uten å være i lag. De avtalte likevel å slå følge hjem, ei strekning på rundt to kilometer. Tiltalte hadde drukket både hjemmebrent og øl da de tok fatt på hjemveien.

Like før de skulle inn på en bilvei ble jenta presset over ende, truet og voldtatt. Deretter slepte han jenta med seg bort over et jorde der han forgrep seg på nytt.

I retten kom det fram at gutten har hatt store problemer i barndommen, og det ble vist til flere episoder der han har reagert voldelig. I domspremissene heter det at det bare kan legges begrenset vekt på tiltaltes personlige forhold når voldtekten er av så grov karakter.

Ett år av straffen er gjort betinget med ei prøvetid på tre år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer