Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

17-åringen erkjenner innbrudd, benekter drap

Brøt seg inn i barnehage kort tid før Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept.

BRØT SEG INN: Trekløveren barnehage, der 17-åringen ifølge seg selv brøt seg inn kort tid før Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet
BRØT SEG INN: Trekløveren barnehage, der 17-åringen ifølge seg selv brøt seg inn kort tid før Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VARHAUG/OSLO: 17-åringen som er siktet for å ha drept 13-årige Sunniva Ødegård på Varhaug, erkjenner å ha brutt seg inn i Trekløveren barnehage, men benekter fremdeles å ha noe med drapet å gjøre. Det melder NRK.

Gutten ble i går varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, fordi retten mener det er fare for at han skal ødelegge bevis hvis han får gå fri. Guttens forsvarer, Tor Inge Borgersen, opplyser onsdag at 17-åringen ikke kommer til å anke fengslingskjennelsen.

- Siktede har i dag besluttet at kjennelsen ikke vil bli anket. Han fastholder imidlertid at han er uskyldig, men har forståelse for at politiet har behov for fengsling i en kort periode, og at etterforskningen kan sjekke ham ut av mistanken, sier Borgersen i en skriftlig uttalelse til NTB.

- Kan ikke ha sett innbruddet

Siktede har vært mistenkt for å ha brutt seg inn i Trekløveren barnehage noen timer før Ødegård ble funnet død, men politiet setter ikke drapet i forbindelse med at hun kan ha sett 17-åringen bryte seg inn.

- Ut fra det vi vet på næverende tidspunkt, slik situasjonen er i dag, ser vi ingen sammenheng mellom de to hendelsene, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

JOBBER VIDERE: Seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest Politidistrikt orienterer om utviklingen. Video: Lars Eivind Bones og Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer

Politiet mener innbruddet skjedde klokka 21.30. Basert på opplysninger politiet har innhentet om Sunniva Ødegårds bevegelser denne kvelden, mener de hun ikke kan ha vært vitne til innbruddet i barnehagen.

- Når det gjelder innbruddet, har vi hans forklaring på at han har gjort det. Utover det har vi ikke noe, sier Dahl.

Han legger imidlertid til at politiet vil se mer på innbruddet i barnehagen i løpet av etterforskningen.

- Så langt har vi hatt mest fokus på det som omhandler drapshandlingen. Men det er klart at hans bevegelser denne kvelden er av interesse, og dette vil selvfølgelig bli fulgt opp, sier han.

Det var skader på barnehagens inngangsdør, men ingenting var fjernet.

Bekrefter drap

Politiet bekrefter onsdag formiddag overfor Dagbladet at Ødegård ble drept. Den avdøde er sendt til obduksjon, og en foreløpig rapport foreligger, men etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl ved Sør-Vest politidistrikt vil ikke kommentere innholdet i den.

Onsdag formiddag har politiet også sperret av et område mellom Spar-butikken og Esso-stasjonen i tettstedet. Der har de undersøkt containere, men har ikke villet kommentere hva de leter etter, utover at det har sammenheng med drapssaken, ifølge NTB.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer

Ble oppringt

Meldingen om innbruddet kom ifølge Aftenbladet til politiet klokka 22.40. Det skjedde etter at alarmen gikk i barnehagen, som ligger omtrent ti minutters gåtur unna stedet hvor Sunniva Ødegård ble funnet drept.

- Alarmen gikk da ei rute i inngangsdøra ble knust. Politiet var på stedet rett rundt klokken 23 og sikret spor, sier politioverbetjent Morten Slettebø ved Jæren lensmannskontor til avisa.

Lars Harald Heskestad, styrer i Trekløveren barnehage, forteller Dagbladet at han søndag kveld ble oppringt av et vaktselskap og fikk beskjed om at det hadde vært innbrudd i barnehagen.

Politiet var på dette tidspunktet allerede varslet.

Viste politiet rundt

Alarmen gikk hos vaktselskapet klokka 21.30, og litt over en time seinere, klokka 22.41, fikk politiet melding om innbruddet.

- Klokka 22.45 fikk jeg en telefon fra vaktselskapet om at det hadde vært et innbrudd, og de spurte også om jeg kunne komme til barnehagen, så jeg reiste dit. Kort tid etter ankom politiet. Jeg ble med politiet og viste dem rundt, sier Heskestad til Dagbladet.

- Var noe stjålet?

- Nei, det var knust ei rute, og alt tydet på at vedkommende som brøt seg inn stakk kort tid etter at alarmen gikk. Alle verdigjenstander stod der de pleier å stå, sier styreren.

- Udramatisk

Han understreker at han opplevde innbruddet som udramatisk.

- Det ble en knust ei rute, og det måtte ryddes opp. Det var lite dramatikk i det.

Den 17 år gamle gutten har nå altså tilstått at det var han som brøt seg inn - på samme kveld som Sunniva Ødegård ikke kom hjem til foreldrene som avtalt. Samme natt ble hun funnet død like ved hjemmet på Varhaug.

Heskestad sier han tror det var etter at politiet forlot barnehagen at de kom i kontakt med Ødegårds far, som var ute og lette etter henne.

- Selv fikk jeg først vite om dødsfallet søndag morgen. Jeg tenker lite på innbruddet, men derimot på drapet og familien til jenta, sier Lars Harald Heskestad.

«TÅRER OG KLUMP I HALSEN»: Sogneprest i Varhaug kirke, Gaute Ørgreid Rasmussen, forteller at det var mange tårer da det ble holdt åpen kirke etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer Vis mer Vis mer