Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

17-åringen nekter å forklare seg

Mislykket avhør i dag.

ORDKNAPP: Den drapssiktede 17-åringen har vist seg vanskelig å få avhørt. Foto: Privat
ORDKNAPP: Den drapssiktede 17-åringen har vist seg vanskelig å få avhørt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17-årige gutten som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13), nektet i dag å forklare seg for politiet, som opplyser dette i en pressemelding.

Gutten holder fast ved sin tidligere forklaring om at han ikke har noe med drapet å gjøre.

- Vi vil forsøke nytt avhør, men dette er det ikke satt noe tidspunkt for, sier Herdis Traa, talsperson for påtale i Sør-Vest politidistrikt.

- GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer Vis mer Vis mer

Også i går mislyktes politiet i å få noen fyldig forklaring fra 17-åringen, som avbrøt avhøret.

Erkjenner innbrudd

Gutten ble pågrepet kort tid etter at Ødegård ble funnet død like i nærheten av hjemmet natt til mandag. I går erkjente han å stå bak innbruddet i Trekløveren barnehage noen timer før jenta ble funnet, men nekter altså straffskyld for drapet.

DREPT: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble natt til mandag funnet drept bare et par steinkast fra hjemmet. Foto: Privat
DREPT: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble natt til mandag funnet drept bare et par steinkast fra hjemmet. Foto: Privat Vis mer

I går kom den foreløpige obduksjonsrapporten, som bekrefter politiets mistanke om at Ødegård ble drept. Etterforskningsledelsen har så langt ikke sagt noe om drapsmotiv eller -metode.

17-åringen ble tirsdag fengslet for to uker. Han er kjent for politiet fra før, og skal også ha brukt narkotika; det ble derfor tatt blod- og urinprøve av ham etter pågripelsen, for å avdekke hvorvidt han var ruset da Ødegård ble drept.

- Selvforsvar

Venner av ham beskriver ham som rampete, men snill. Ifølge dem gikk han stadig med en sekk inneholdende gjenstander som skal være ment til selvforsvar.

Politiet gjennomsøkte i går to containere og en trappeoppgang på Varhaug, men har ikke sagt noe om hva de lette etter, eller om de fant noe.

Sunniva Ødegårds foreldre sendte i dag ut en skriftlig uttalelse til pressen.

«Savnet etter Sunniva er veldig sterkt, og det går veldig opp og ned. Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og får tenke over alt som har skjedd», skriver de.

Foreldrene ber for øvrig om ro til å være sammen med sine nærmeste og planlegge datterens begravelse.