Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17-åringen orket ikke følge Andersens forklaring

Dro rett hjem etter at han vitnet mot Lommemannen.

BISTANDSADVOKAT: Beate Hamre, 17-åringens bistandsadvokat. Foto: Hans Arne Vedlog
BISTANDSADVOKAT: Beate Hamre, 17-åringens bistandsadvokat. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKI (Dagbladet): Erik Andersen er tiltalt for to voldtekter av unge gutter.

Den ene gutten vitnet i dag i retten, som det første av ofrene i saken.

Han forklarte seg om episoden i svømmehallen i Sund i Sotra i 1999, og at gjerningsmannen hadde kommet til ham i dusjen og spurt om han skulle vaske håret hans med shampo. Han gned så shampoen i håret hans, før han åpnet munnen hans med fingrene og tvang inn penis, forklarte gutten.

Retten fikk også se et opptak av avhøret som ble gjort med den da sju år gamle gutten i 1999, der det gikk fram at gutten var tydelig ukomfortabel med å måtte snakke om det som hadde skjedd.

Orket ikke følge Andersens forklaring

Erik Andersen tok over i vitneboksen etter det. Da var 17-åringen allerede på vei hjem. Han orket ikke å følge 57-åringens forklaring.

- Han var helt utslitt etterpå og ville bare dra hjem, sier Beate Hamre, som er bistandsadvokat til gutten.

- Han er lettet over at det er over, men det var en stor belastning for ham å vitne. Han har ikke ønsket å være en del av saken i det hele tatt, sier Hamre.

Under 17-åringens forklaring måtte Andersen sitte utenfor guttens synsfelt. Pressen måtte også forlate salen, og heller følge med på en overføring i nabosalen.

- Ville bare fjerne såpe

Andersen på sin side at han var i dusjen. Men han hadde en helt annen beskrivelse av hva som skjedde der. Han sier han var der for å ta badstu og at han så gutten i dusjen da han kom ut.

- Der står han og ynker seg. Han står oversåpet og forsøkte selv å ta vekk såpen fra øynene. Jeg spurte om jeg skulle hjelpe ham. Men før jeg han svarte, brukte jeg håndbaken min og tørka panna hans, sa Andersen i retten.

Videre forklarer han at han fjernet shampo fra guttens ansikt:

- Med krokete finger fører jeg fingeren over nese og munn. Og rundt øynene, sa Andersen.

Den nå 57 år gamle mannen ble pågrepet i svømmehallen omtrent to måneder etter episoden. Han ble siktet, men senere løslatt.

TILTALT: Erik Andersen. 
Tegning: Pablo Castro / Scanpix
TILTALT: Erik Andersen. Tegning: Pablo Castro / Scanpix Vis mer

Andersen har nektet for å ha noe med saken å gjøre og mener at gutten lyver. Andersen har anmeldt gutten for å ha avgitt falsk forklaring, men den ble senere henlagt som intet straffbart forhold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media