17-åringen skryter av mordene

John Lee Malvo skal ha innrømmet i avhør at det var han som holdt våpenet ved flere av mordene i snikskyttertragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et sju timer langt avhør skal den mistenkte snikskytteren John Lee Malvo på 17 ha erkjent at det var han som holdt våpenet ved flere av mordene. Det skriver avisen Washington Post i dag.

Mer aktiv enn først antatt

De to mistenkte skal ifølge 17-åringen ha opptrådt som soldater. Et av dødsofrene var FBI-ansatte Linda Franklin. Henne skal 17-åringen ha drept selv.

Flere opplysninger om de to som Malvo har gitt i avhør har lekket ut i amerikanske medier i helga.

Tidligere har John Allen Muhammad blitt ansett som hovedmannen bak ugjerningene. Nå viser det seg at stesønnen kan ha medvirket mer aktivt en man først trodde. De to er siktet for 19 snikskytterepisoder.13 mennesker ble drept. Malvo skal ha erkjent at han holdt i geværet ved flere anledninger opplyser politikilder.

Linda Franklin, som arbeidet som analytiker i FBI, ble skutt i Fairfax County av Malvo. Han har dessuten fortalt etterforskerne om flere mord, men det kommer ikke fram hvor mange og hvilke flere episoder unggutten står bak.

Avhørene er nå flyttet til de lokale påtalemyndighetene i Virginia, der de to mistenkte kommer til å stilles for retten. Dragkampen mellom delstatene ble avgjort med argumentet om dødsstraff. Virgina kan dømme de to til døden.

John Lee Malvo skal ikke være videre preget av alvoret. Han er snakkesalig i avhørene, ler og skryter av mordene.

Kommuniserte via samband

Han nevner aldri John Allen Muhammads navn, men snakker bare om «vi». Han har beskrevet hvordan de to oppførte seg som soldater og snakket med hverandre via radiosamband.

Den ene holdt utkikk mens den andre skjøt. Om de ble forstyrret av trafikk avbrøt de to den planlagte skytingen. En annen taktikk var å bevege seg mellom ulike politidistrikt for å skape forvirring.

Taus Muhammad

Selv om 17-åringen snakker, er hans eldre kompanjong taus. John Allen Muhammad lar seg ikke påvirke av de nye innrømmelsene. Han vegrer til og med å oppgi sitt eget navn.

CCN melder at den siktede 41-åringen hjalp 17-åringen som skulle bli hans stesønn med å komme seg til USA. Han reiste fra den karibiske øya Antigua med falske papirer i mai i fjor. Han skal ha oppgitt sin egen sønns navn, Linburg Williams, for å få inn Malvo, som er født på Jamaica.

<B>ETTERFORSKES I DØSSTRAFF-STAT:</B> Her blir Malvo overført fra Maryland til Virginia. Bildet er fra 7. november. Krangelen om hvem som skulle behandle saken til de to siktede i snikskyttertragedien ble avgjort utfra hvilke stater som har dødsstraff.
DREPT AV MALVO:</B> FBI-ansatte Linda Franklin er den første 17-åringen har innrømmet at han drepte.