INFORMERTE PRESSEN: Gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A Thorbjørnsen, informerte pressen etter at Helge Solum Larsen ble anmeldt og siktet for voldtekt i går. Foto: Tommy Ellingsen
INFORMERTE PRESSEN: Gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A Thorbjørnsen, informerte pressen etter at Helge Solum Larsen ble anmeldt og siktet for voldtekt i går. Foto: Tommy EllingsenVis mer

17-åringen tok første båt inn til voldtektsmottaket

Gruppelederen i Stavanger Venstre ble oppringt midt på natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 17 år gamle jenta som har anmeldt tidligere nestleder i Venstre Helge Solum Larsen for voldtekt, tok den første båten inn til Stavanger søndag morgen. Båtturen fra Suldal til Stavanger tar mellom halvannen og to timer.

Hun ble deretter ledsaget til voldtektsmottaket i byen, opplyser gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A Thorbjørsen, til Dagbladet.

Knust Voldtekten skal ha skjedd på Rogaland Venstres fylkesårsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal lørdag kveld eller natt til søndag. De to skal da ha deltatt på et nachspiel på hotellet.

Etter midnatt forlot de to angivelig nachspielet sammen, og etter ei stund gikk noen venninner av 17-åringen for å lete etter henne.

- Hun var helt knust da venninnene fant henne, sier Thorbjørsen.

Ble oppringt Han ble oppringt av jenta klokka kvart på tre natt til søndag. 17-åringen skal da ha vært helt fortvilet.

- Mitt øyeblikkelige råd var at hun for all del ikke måtte gå i dusjen, hun måtte ikke vaske seg. Jeg var veldig klar på at det var hensynet til henne som gjaldt nå, alt annet var underordnet. Så skulle vi få henne raskt til voldtektsmottaket, sier Thorbjørnsen.

Han informerte Venstres toppledelse raskt, og en lege som var delegat på årsmøtet ble også konsultert. Politiet bekrefter at jenta har vært til helseundersøkelse ved voldtektsmottak etter den påståtte hendelsen.

Preget Solum Larsen fortsatte årsmøtet på søndag, og skal ha vært tydelig preget, ifølge partikollega Gro Skartveit, som allerede da kjente til hendelsen.

Solum Larsen skal ha erkjent overfor venner i partiet at han hadde sex med den unge kvinnen, men han nekter for at det har vært en voldtekt.

Han har nå sagt fra seg alle verv i Venstre og er innlagt på sykehus. Politiet ønsker å avhøre ham så snart det er mulig. På en pressekonferanse i dag opplyste politiadvokat Elisabeth Rød at politiet har gjort flere beslag i forbindelse med sexskandalen.

Har det vanskelig De har avhørt den 17 år gamle jenta i flere timer, og fortsetter etterforskningen.

Jentas bistandsadvokat Berit Johannessen sa til Dagbladet i går at 17-åringen har det vanskelig.

- På grunn av etterforskningen ønsker hun ikke å gå ut med noe nå, sa Johannessen til Dagbladet.

- Det har vært en kontakt mellom henne og partiet. Hun har opplevd en god støtte og oppfølging fra partiet. Hun har hatt det vanskelig og har det vanskelig. Hun ber om ro nå.

SIKTET:
Venstres nylig avgåtte nestleder Helge Solum Larsen ble i går anmeldt og siktet for voldtekt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SIKTET: Venstres nylig avgåtte nestleder Helge Solum Larsen ble i går anmeldt og siktet for voldtekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer