17-åringen varetektsfengsles

Fire uker med brev- og besøksforbud etter kjærestedrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:
Vennene er i sjokk

- Jeg har skutt dama mi

(Dagbladet.no): 17-åringen som innrømmer at han skjøt kjæresten, Ingrid-Elisabeth Berg (16), ble i ettermiddag fengslet for fire uker, hvorav to med brev- og besøkskontroll. Den første uka får han heller ikke lese aviser.

Gutten gikk frivillig i fengsel mens politiet nøster opp trådene etter pistoldrapet i Hommersåk utenfor Sandnes natt til søndag.


- Dette er en alvorlig sak, så det stopper neppe her, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

17-åringen ringte selv

Den 16-årige jenta ble funnet av to gutter på 20 og 21 ved en fotballbane. Hun var skutt flere ganger. Guttene forsøkte førstehjelp til ambulansen kom, men jenta døde noen timer seinere på Stavanger universitetssykehus. Samme natt ringte kjæresten selv til politiet og sa at han hadde skutt kjæresten. Han ble pågrepet ved en Statoil-stasjon og har vært fengslet siden. I går ble han siktet for forsettlig drap.

17-åringen har gitt en omfattende forklaring til politiet, men politiadvokaten vil ikke gå nærmere inn på hva gutten har forklart. Politiet har avhørt seks-sju vitner, og like mange vitneavhør gjenstår.

- Det var ingen andre enn de to i nærheten da drapet skjedde, men vi forsøker å kartlegge forholdet de to i mellom og omstendighetene rundt, sier Monsen.

Kjæresten er ikke en kjenning av politiet fra før. Ifølge politiet var det ikke ulovlige rusmidler inne i bildet da drapet skjedde, men det er på det rene at gutten hadde drukket alkohol.

Var på idrettsfest

Han og kjæresten var på fest på det lokale idrettslaget, Riska IL, hvor begge har spilt fotball.

- Etterforskningen forsøker blant annet å klarlegge hva slags motiv han kan ha hatt, sier politiadvokat Monsen.

Ifølge politiadvokaten har siktede det etter forholdene bra. I går fikk han snakke med prest og lege, og han vil få tilbud om psykolog. Det er nokså sjelden at personer under 18 år varetektsfengsles.

DREPT AV KJÆRESTEN: Ingrid-Elisabeth Berg (16)