17-åringer pågrepet etter revolverran

Fire 17-åringer er arrestert etter å ha truet til seg 30-40 000 kroner fra en videokiosk i Porsgrunn. De ble pågrepet i en væpna politiaksjon i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre oslogutter på 17 år og ei grenlandsjente i samme alder sitter nå hos porsgrunnspolitiet. 8-10 væpna politimenn omringet dem i natt klokka 02.45. Da hadde store politistyrker jaktet på ungdomsranerne i timesvis.

Like før midnatt kom tre maskerte, unge gutter inn i en City kiosk og video i Storgata i sentrum av Porsgrunn. De truet med en revolver og en kniv. Fire unge ansatte og innehaveren ble teipet på hender og føtter, og treerbanden stakk av med omsetninga som var på flere titusen.

De unge ranerne dro fra stedet i en lyseblå eldre Opel Ascona. De ansatte kom seg raskt løs og fikk varslet politiet. Flere patruljer jaktet i natt på ransmennene.

En bil som passet beskrivelsen ble observert på vei sørover mot Arendal. Trolig oppdaget ungdommene politipatruljen, for plutselig snudde de nordover. Ved Bamle i Grenland slo politiet til, og arresterte ungdomsbanden. De blir avhørt i løpet av onsdagen.

Ingen av de kioskansatte kom til skade.