17 års fengsel for drap i Asker

23-åring dømt for drapet på sin ekssamboer Marit Randsted Andreassen (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 17 års fengsel for overlagt drap på sin ekssamboer Marit Randsted Andreassen (20) i Asker i februar i år.

Lengden på fengselsstraffen ble dermed den samme som den ble da Asker og Bærum tingrett behandlet drapssaken i august i år.

Påtalemyndigheten mente 23-åringen burde vært idømt forvaring og anket derfor saken til lagmannsretten.

Lagmannsretten er etter en samlet vurdering - om enn under en viss tvil - kommet til at det i denne saken er riktig å reagere med tidsbestemt fengselsstraff, ikke forvaring, heter det i dommen. Dommen var enstemmig.

Marit Randsted Andreassen ble kvalt sin ekssamboer etter at hun kom på besøk hjemme hos ham på formiddagen lørdag 20. februar. Den domfelte filmet selve drapet, noe som var et sterkt skjerpende moment i saken og en av grunnene til at drapet ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

23-åringen har en datter sammen med Marit Randsted Andreassen som var ni måneder gammel da moren ble drept.
NTB

DREPT: Marit Randsted Andreassen ble drept i Asker i februar i år. en 23 år gammel ekssamboer ble dømt til 17 års fengsel i Borgarting lagmannsrett i dag. Foto: Privat
DREPT: Marit Randsted Andreassen ble drept i Asker i februar i år. en 23 år gammel ekssamboer ble dømt til 17 års fengsel i Borgarting lagmannsrett i dag. Foto: Privat Vis mer