Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 års forvaring for hagledrap

En 41 år gammel mann funnet skyldig i drapet på sin lillebror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 41 år gamle mannen gikk amok med hagle i november i fjor. Han drepte sin lillebror med fire hagleskudd og skadet sin tidligere samboer.

Nå er han dømt til 17 års forvaring med en minstetid på 10 år for drapet på broren, samt to drapsforsøk, melder Brønnøysunds avis.

En tilfeldig forbipasserende mann (64) ble også skadet av hagleskuddene. Eks-samboeren er tilkjent 540.000 kroner i dommen. Hun ble truffet av til sammen seks skudd, og ble alvorlig skadet.

Straffen er i samsvar med aktors påstand. 41-åringen er i Brønnøy tingrett også dømt til å betale til sammen 1,2 millioner kroner i oppreisning og erstatning i saken.

- Han er oppgitt over dommen, sier advokatfullmektig Anniken Mellegaard Thinn til TV 2.

Hun sier de nå vil gå gjennom dommen, og at de er for tidlig å si noe om den vil bli anket.

Mannen er en kjenning av politiet, han er tidligere dømt for vold og har en historie med psykiske problemer. Han var nylig utskrevet av en psykiatrisk klinikk da drapet skjedde.

I fengslingsmøtet i slutten av november i fjor fortalte den siktede at han ikke husket om han skjøt.

DREPTE BROREN: Store politistyrker jaktet på mannen som drepte broren sin med hagle i november 2005. Foto: Roar Berg-Hansen
DREPTE BROREN: Store politistyrker jaktet på mannen som drepte broren sin med hagle i november 2005. Foto: Roar Berg-Hansen Vis mer
17 års forvaring for hagledrap
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling