17 av 20 anbefaler kjøp

Nesten alle meglerhusene som følger DNO anbefaler kjøp. Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities har høye kursmål.

KJØPSANBEFALING: Analytiker Trond Omdal i Arctic Securitiest har anbefalt DNO i flere år. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KJØPSANBEFALING: Analytiker Trond Omdal i Arctic Securitiest har anbefalt DNO i flere år. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Mandag meldte DNO International at de hadde satt i gang produksjon på den første horisontale brønnen på Tawke-feltet i kurdiske Nord-Irak med overraskende gode resultater.

- Vi er fornøyd med de eksepsjonelle resultatene fra denne brønnen, og begeistret for utsiktene for horisontal boring på Tawke, sa styreleder i DNO, Bijan Mossavar-Rahmani, i en kommentar.

I løpet av mandagen klatret aksjen 4,27 prosent før den sluttet på 12,46 kroner.

Anbefaler kjøp
Ifølge Finansavisen har 17 av de 20 meglerhusene som dekker DNO-aksjen nå en kjøpsanbefaling på DNO, og kursmålene tenderer oppover.

Goldman Sachs skrev i en analyse 11. juli at Kurdistan representerer enorme muligheter, og tok opp kursmålet i DNO til 17 kroner, skriver avisen.

Analytiker og DNO-optimist Trond Omdal i Arctic Securities og resten av de positive analytikerne merker at de store meglerhusene følger etter.  Han hevet kursmålet til 18 kroner i september i fjor og antydet at aksjen kunne være verdt 35 kroner.

I løpet av den siste måneden har aksjen steget over 18 prosent mens den er opp hele 63,6 prosent de siste 12 månedene.

DNO stiger i dag 1,8 prosent til 12,68 kroner. Det verdsetter oljeselskapet til knappe 13 milliarder kroner.