Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 dansker savnet etter tyfonen

Både norske og svenske myndigheter er tilbakeholdne med å oppgi tall på savnede.

SAVNER DANSKER: - Vi savner for øyeblikket kontakt med 17 personer, forteller kontorsjef Søren Vøhtz i den danske utenriksdepartementet. Foto: AP Photo/Bullit Marquez/Scanpix
SAVNER DANSKER: - Vi savner for øyeblikket kontakt med 17 personer, forteller kontorsjef Søren Vøhtz i den danske utenriksdepartementet. Foto: AP Photo/Bullit Marquez/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi savner for øyeblikket kontakt med 17 personer, forteller kontorsjef Søren Vøhtz i den danske utenriksdepartementet. Han understreker at det fortsatt ikke er noe som tyder på at noen dansker er blitt skadd i naturkatastrofen.

Overfor NTB ville det norske Utenriksdepartementet tirsdag kveld fortsatt ikke opplyse hvor mange nordmenn de ikke har fått kontakt med.

- Situasjonen er uoversiktlig, så vi ønsker ikke å gå ut med noen tall. Store områder er rammet, og infrastrukturen er slått ut, sier pressevakt Astrid Sehl til NTB.

Det svenske utenriksdepartementet ville tirsdag ikke komme inn på det nøyaktige tallet på svensker det ikke er oppnådd kontakt med.

- Det er personer vi ikke har kommet i kontakt med, men vi vet at det er veldig dårlige telefonforbindelser, poengterer pressetalskvinne Camilla Åkesson Lindblom.

Den svenske avisa Expressen skrev mandag at det dreier seg om et titall personer, men myndighetene har ikke ønsket å bekrefte dette.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media