56 biler involvert

17 døde etter monsterkrasj i Kina

Enorme dødstall på kinesiske veier. 

56 BILER: Mange var involvert i monsterkollisjonen som kostet 17 mennesker livet. Ifølge WHO døde 250 000 mennesker på kinesiske veier bare i 2013. Foto: Zhan Yan/Xinhua 
56 BILER: Mange var involvert i monsterkollisjonen som kostet 17 mennesker livet. Ifølge WHO døde 250 000 mennesker på kinesiske veier bare i 2013. Foto: Zhan Yan/Xinhua  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En enorm kjedekollisjon i Kina kostet minst 17 mennesker livet. I tillegg er ytterligere 37 mennesker er sendt på sykehus med skader, melder Shanghai Daily.

Ulykken fant sted i den nordlige provinsen Shanxi på mandag, på en motorvei som går mellom Beijing og storbyen Kunming.

Myndighetenes nyhetsbyrå Xinhua melder at ulykken vil bli etterforsket. Ifølge Hong Kong Standard er mange ulykker på kinesiske veier knyttet opp mot en generell aggressiv bilkultur hvor bilistene ofte ikke holder riktig avstand til bilen foran.

Dårlige kjøreforhold

Medisinsk personell skal ha vært kjapt på ulykkesstedet, ifølge myndighetene. Også kranbiler måtte tas i bruk da mange av de involverte kjøretøyene var lastebiler.

Ved denne ulykken skal imidlertid dårlige kjøreforhold ha vært den avgjørende katalysatoren. Det var våte veier da ulykken inntraff og snø i området.

Til sammen 56 biler var involvert i monsterulykken, og som bildene viser ble bilene most sammen i en gigantisk skraphaug midt på veien da stadig flere biler kom susende inn og ikke lykkes å bremse før kollisjonen var et faktum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer