17 FRYKTES OMKOMMET: Ti klatrere er funnet omkommet og sju andre er savnet etter å ha blitt tatt av et ras da de trosset et forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i Mongolia. Foto: Andre Felbrich/wikipedia
17 FRYKTES OMKOMMET: Ti klatrere er funnet omkommet og sju andre er savnet etter å ha blitt tatt av et ras da de trosset et forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i Mongolia. Foto: Andre Felbrich/wikipediaVis mer

17 klatrere fryktes omkommet i Mongolia

Klatrefølget ble tatt av et ras søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti klatrere er funnet omkommet og sju andre er savnet etter å ha blitt tatt av et ras da de trosset et forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i Mongolia.

Ifølge redningstjenesten i Mongolia ble klatrefølget tatt av et ras søndag. De befant seg da rundt 600 høydemeter under toppen av det 4.021 meter høye Otgontenger-fjellet.

Det var fire kvinner og 13 menn i alderen 30 til 50 år blant de 17 som fryktes omkommet. Ti andre klatrere slapp uskadd fra raset.

Myndighetene i Mongolia nedla forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i 2015, med henvisning til at forholdene der gjør det for utrygt.

(NTB)