17 FRYKTES OMKOMMET: Ti klatrere er funnet omkommet og sju andre er savnet etter å ha blitt tatt av et ras da de trosset et forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i Mongolia. Foto: Andre Felbrich/wikipedia
17 FRYKTES OMKOMMET: Ti klatrere er funnet omkommet og sju andre er savnet etter å ha blitt tatt av et ras da de trosset et forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i Mongolia. Foto: Andre Felbrich/wikipediaVis mer

17 klatrere fryktes omkommet i Mongolia

Klatrefølget ble tatt av et ras søndag.

Ti klatrere er funnet omkommet og sju andre er savnet etter å ha blitt tatt av et ras da de trosset et forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i Mongolia.

Ifølge redningstjenesten i Mongolia ble klatrefølget tatt av et ras søndag. De befant seg da rundt 600 høydemeter under toppen av det 4.021 meter høye Otgontenger-fjellet.

Det var fire kvinner og 13 menn i alderen 30 til 50 år blant de 17 som fryktes omkommet. Ti andre klatrere slapp uskadd fra raset.

Myndighetene i Mongolia nedla forbud mot å bestige Otgontenger-fjellet i 2015, med henvisning til at forholdene der gjør det for utrygt.

(NTB)