17. mai kan bli fuktig

Det blir regn i helga, men sola titter fram igjen neste helg. 17. mai bør du kanskje planlegge på et tørt sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Skal det bli regn 17. mai? Æsj. Vi skal ut med båt, forhåpentligvis, sier Terje Selnes.

Eldstesønnen Jacob Andresen Selnes (4) har allerede vist forakt for sur vind og kaldt vann, og plumpet uti vannet i Hvervenbukta i Oslo.

-  Det var deilig vann, sier Jacob fornøyd, godt innpakket i pledd hos pappa Terje Selnes.

10-dagersvarselet strekker seg fram til 16. mai, men vi spurte meteorologene om de ikke hadde et stalltips til 17. mai-været.

Regn og mildt

-  Slik prognosene ser ut nå, blir det regn over store deler av landet. Men det blir mildt i alle fall, sier meteorolog Bengt Michelsen ved Cirrus weather center.Været førstkommende helg blir også fuktig.

-  Vi har et lavtrykksområde som blir liggende over Skandinavia. Det blir liggende der til og med onsdag neste uke, og vil føre til ustabilt vær med nedbør over hele landet, sier Michelsen.

Vinter i nord

17. mai kan bli fuktig

Vinteren har ikke helt sluppet taket i landet ennå. Troms og Finnmark kan få noe sludd og snø i dagene fram til torsdag. Og som om ikke det var nok, så vil de to nordligste fylkene få dårlig vær når resten av landet får finere vær fra torsdag.

-  Fra torsdag vil et høytrykk nærme seg landet vårt fra vest. Da blir det lettere vær, med mulighet for sol i det meste av landet. Maksimumstemperaturene vil også gå opp, sier Michelsen.-  Helt i nord vil det bli kjølig vær, med regn av og til, sier Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

GRILLKOS: Trude Andresen og Jesper Andresen Sletnes (3) koser seg med familien og grillen i fjæresteinene ved Hvervenbukta i Oslo. Det varme vårværet har ikke helt slått til, og nå ser det også ut til at 17. mai kan bli fuktig.