17. mai-kassa på 48 000 stjålet

Forretningsmann bladde opp for skole i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Slettebakken skole i Bergen samlet inn 48.000 kroner 17. mai, men opplevde at pengene ble stjålet. En lokal forretningsmann blar opp for å dekke tapet.

Salg av kaffe, kaker og lignende på nasjonaldagen skulle blant annet gå til skoleball for elevene. Men i løpet av natt til tirsdag ble pengene stjålet fra huset til en av foreldrene. I tillegg ble en datamaskin stjålet i hjemmet, skriver Bergens Tidende.

- Det er forferdelig trist at noen stjeler fra barna våre, sa FAU-leder Kristin Rubecksen ved skolen til avisas nettutgave.

Noen timer senere kunne hun puste lettet ut. Forretningsmannen Geir Hove hadde lest artikkelen og bestemt seg for å erstatte beløpet som ble stjålet.

Korpset i fare- Vi ville hindre at noen skurker skulle få ødelegge for så mange. Og så ønsket vi å bidra til at de på Slettebakken skole skulle få sove godt i natt, sier Hove til bt.no.

- Korpset sto i fare da pengene ble stjålet, men vi vil også bruke pengene på felles arrangementer for Slettebakken, Fridalen og Landås skole, sier FAU-leder Rubecksen.

(NTB).