IKKE FARLIG: Troms-politimester Ole Bredrup Sæverud synes 17. mai-komiteens bekymringer for sikkerheten er et bomskudd. - Jeg er mer bekymret for været på 17. mai, sier han til Dagbladet. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX
IKKE FARLIG: Troms-politimester Ole Bredrup Sæverud synes 17. mai-komiteens bekymringer for sikkerheten er et bomskudd. - Jeg er mer bekymret for været på 17. mai, sier han til Dagbladet. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIXVis mer

17. mai-komiteen i Tromsø truer med å avlyse feiring

Men politimester Ole Sæverud avviser at han legger opp til en risiko-feiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spøker for 17. mai-feiringen i Tromsø, etter at medlemmene i 17. mai-komiteen på en pressekonferanse i kveld la ned vervene med øyeblikkelig virkning.

De frykter for sikkerheten, fordi politiet ifølge komiteens opplysninger til Nordlys bare vil stille med ti politibetjenter, mot 18-20 i tidligere år.

Frykter personskader
- 17. mai-komiteen, som arrangør, ser at vi ikke kan ta ansvar for arrangementene, med de følger dette kan få for sikkerheten, sier nestleder Bente Holtan Openshaw til Dagbladet.

Hun peker på at det er fem tog som skal avvikles, russetoget inkludert, og at tusener av folk skal organiseres.

- Vi frykter at det kan oppstå skader på folk, sier Openshaw.

- Her er det mange barn, førskolebarn og småbarn, som skal gå i tog, utdyper hun.

For risikabelt Politimester Ole Bredrup Sæverud konstaterer at et møte stasjonsmesteren i dag hadde med 17. mai-komiteen om bemanningen slett ikke beroliget komiteen.

- Åpenbart ikke, sier Sæverud.

Det var etter dette møtet at komiteen la ned sine verv. På en pressekonferanse i kveld gjorde 17. mai-komiteens medlemmer det klart at det hele - med en slik bemanning - blir for risikabelt til at de kan ta ansvaret for årets feiring.

- Ikke risiko-arrangement Sævereid gjør det helt klart at han ikke vil la seg diktere av 17. mai-komiteen når det gjelder politiets bemanning.

- Det er politiet som definerer behovet, ikke 17. mai-komiteen, sier politimesteren, som ikke synes komiteen har særlig grunn til engstelse.

- 17. mai er ikke noe risikoarrangement for politiet. Det er nesten viktigere å ha nok folk natt til 17. mai. Jeg er mer bekymret for været på 17. mai, sier Ole Bredrup Sævereid til Dagbladet.

Håper på løsning - Jeg synes det er veldig trist at politimesteren inntar en slik holdning, sier Bente Holtan Openshaw.

Hun håper at det likevel skal være mulig å finne en løsning: Da byrådslederen i Tromsø i dag ble kontaktet, kalte han straks inn til et møte mellom politi og 17. mai-komité. Dette skal avholdes i løpet av morgendagen.

Også politimester Sævereid har forhåpninger til møtet.

- Vi skal sette oss ned og se om vi kan oppklare noen misforståelser, sier han til Dagbladet.

Alt håp er ikke ute for at det også i år kan bli 17. mai-feiring i Tromsø.