STUPTE UTI: Nicolai Eide (20), Finn Bergskaug (20) og Stian Arnesen (21) stupte fra brygga på Storøyodden på Fornebu i går. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STUPTE UTI: Nicolai Eide (20), Finn Bergskaug (20) og Stian Arnesen (21) stupte fra brygga på Storøyodden på Fornebu i går. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

17. mai: Én landsdel får bedre vær enn resten av Norge

Men det finnes ingen grunn til å bli værsyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du funnet fram shortsen, kan det hende du må la den ligge neste uke. Neste uke skal været snu, viser svenske SMHIs fireukersvarsel. Det er likevel ingen grunn til å bli værsyk av den grunn. Det skal bli strålende vær igjen.

På grunn av kaldere luft som drar seg over landet i slutten av denne uka, vil det føre til svalere temperaturer over hele landet. Det kan gi regn noen steder på nasjonaldagen.

- Neste uke blir den kaldeste uka i mai, men det betyr bare at temperaturene kommer til å ligge på det som er normalt for mai, sier Sandra Andersson, meteorolog i svenske SMHI.

De har utarbeidet et fireukersvarsel for Dagbladet.

Utrygt for regn i nord

Temperaturene som denne uka har vært langt over 20 grader flere steder i landet, vil synke betraktelig mot pinsehelga. Sør- og Østlandet vil få normal maitemperatur på mellom 15- 20 grader, mens trønderne og nordlendingene, inkludert Vestlandet, vil få rundt 10 grader 17. mai.

17. mai: Én landsdel får bedre vær enn resten av Norge

Det er også utrygt for regn flere steder i landet på nasjonaldagen. Så sol deg mens du kan i pinsehelga.

Bygene som kommer til Nord-Vestlandet og Trøndelag denne helgen vil nemlig vare til 17. mai. Neste uke vil det komme et regnteppe over Nord-Norge, Trøndelag og Nord-Vestlandet.

Best vær i Øst

Ifølge fireukersvarslet vil været bli mest ustabilt nord for Dovre og Nord-Vestlandet neste uke. Det er også uttrykk for snø i enkelte fjellområder, ifølge værvarslet.

Østlandet er den regionen som stikker av med det beste været på nasjonaldagen, ifølge Meteorologisk institutt.

- Det er 10 prosent sjanse for at Østlandet får regn 17. mai, så prognosene er gode for oppholdsvær. I Trondheim og Bergen er sjansene for regn større, mens i Tromsø er været fortsatt svært ustabilt, sier Espen Biseth Granan, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt og legger til:

- Men sol kan jeg ikke love ei uke fram i tid, sier meteorologen.

Sommer i vente

Etter at du har hengt dressen eller bunaden tilbake i skapet, trenger du ikke vente lenge før du kan hoppe tilbake i shortsen igjen.

««Om et par uker når høytrykket kommer vil det bli varmere og tørrere.»» Sandra Andersson,meteorolog i SMHI

Den varme uka som hele landet er inne i nå, med gjennomsnittstemperatur over normalen, vil komme tilbake mot slutten av mai. Selv om neste uke blir kaldere, vil de to siste ukene i mai og starten av juni bli preget av høytrykk. Det betyr en fin start på sommeren.

- Sett under ett er dette maiværet normalt. Regn, byger og sol er typisk. Om et par uker når høytrykket kommer, vil det bli varmere og tørrere. Om det kommer til å fortsette vet man ikke, men det blir i hvert fall en fin start på sommeren, sier Sandra Andersson i SMHI.