17. mai-striden i Rakkestad løst

Barna fikk ikke gå i årets 17. mai-tog fordi de ikke klarte holde takt med korpset. Nå har 17. mai-komitéen snudd.

SKUFFET: Foreldrekontakter ved Musikktrollet barnehage i Rakkestad var skuffet over at barnehagebarna ikke fikk gå i 17. mai toget med de andre. Nå har 17. mai-komitéen snudd. Foto: John Byman, Rakkestad Avis
SKUFFET: Foreldrekontakter ved Musikktrollet barnehage i Rakkestad var skuffet over at barnehagebarna ikke fikk gå i 17. mai toget med de andre. Nå har 17. mai-komitéen snudd. Foto: John Byman, Rakkestad AvisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Barnehagebarna i Rakkestad får ikke lov å være med i skoletoget fordi Søndagsskolens Musikkorps må stoppe og dermed kommer ut av takt, skrev Rakkestad avis i dag.

Foreldrekontakt ved Musikktrollet barnehage, Marianne Østereng, sa selv til Dagbladet at de ble veldig skuffa.

Skuffet
- Jeg synes det er veldig viktig å ivareta disse tradisjonene, og spesielt viktig for de yngre generasjonene. Alt skal gå så effektivt som mulig i dagens samfunn, og litt av sjarmen er jo at små barn går i tog, sa hun til Dagbladet.

Nå har imidlertid 17. mai-kommiteen snudd, bekrefter leder Unni Ødegård.

- Dette ble bestemt allerede på morgenen på tirsdag, sier hun til Dagbladet. 

Det samme bekrefter seksjonsleder for barnehager i Rakkestad kommune, Anne Grete Skaug.

- Dette har nå ordnet seg. Alle barna kan nå gå i skoletoget, sier hun.

Barnehagebarna har ifølge Østereng gått i 17. mai-toget de fem siste årene. Tidligere gikk barna i tog enten 15. eller 16. mai, men denne ordningen endret seg fordi man ønsket å unngå at korpsmedlemmene skulle ta seg fri på en vanlig hverdag.

Må gå i borgertoget
Til Rakkestad avis forteller Østereng at det kom to brev. I det første sto det at komitéen henstiller til at barna går i borgertoget, og i det neste brevet sto det at barna skal gå i borgertoget.

- Vi har vel aldri hindret noe korps, sa en av de mest forargede foreldrene, for øvrig en av mange foreldrereaksjoner Rakkestad Avis har fått de siste dagene.

Leder i Søndagsskolens Musikkorps, Jan Helge Solbrække, sa tidligere i dag til Rakkestad avis at det hele skyldes en misforståelse.

- Vi har aldri bedt om at barnehageungene skal ut av barnetoget, men bedt komiteen å finne en løsning slik at de kan gli inn bak barneskolene - og foran oss - uten at det blir for mye venting og for stor gløppe mellom skolene og barnehagene.