VARMT OG GODT: Barnetoget i Drammen i 2011. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
VARMT OG GODT: Barnetoget i Drammen i 2011. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

17. mai-været best i sør

I Sør-Norge vil temperaturene nærme seg 20 grader og trolig titter sola fram på nasjonaldagen. Bor man i nord, bør man derimot klargjøre paraplyen til en fuktig 17.-maifeiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk hvordan været blir der du skal feire 17. mai

Det blir nok ikke skyfritt i Sør-Norge, men på Østlandet er det meldt opptil 20 grader og noe sol på grunnlovsdagen 17. mai.

- Det blir oppholdsvær og perioder med sol, men trolig ikke skyfritt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo, Mariann Foss til NTB.

I Oslo er det meldt skyet og sol og 18 grader. Fram til klokka 14 er det trolig overskyet, men været bedrer seg utover dagen. På ettermiddagen vil sola titte fram.

Østafjells er det meldt høyere temperaturer og stort sett opphold. Dersom man skal i fjellstrøkene Gol eller Hemsedal, slipper man også unna regnværet.

På Sørlandet blir det rundt 15 grader, oppholdsvær og perioder med sol, men trolig ikke skyfritt.

På med regnjakka Nord-Norge kommer derimot dårligst ut på nasjonaldagen. Det vil mest sannsynlig regne uten stans i løpet av lørdag.

- Det kommer dessverre regn i nord. Jeg tror ikke det finnes et sted i hele Nord-Norge som slipper nedbør helt. Vestkysten av Nord-Norge får regn hele døgnet, sier vakthavende meteorolog Rafael Kuhnel ved Meteorologisk institutt i Tromsø til NTB.

Den eneste gode nyheten for de nordlige fylkene er at temperaturen vil stige fram til søndag.

- Det blir varmere i nord. Det er meldt mellom 8 og 10 grader i Nordland og Troms på lørdag, sier Kuhnel.

Øst-Finnmark kan slippe unna med regn kun om ettermiddagen og kvelden.

Noe regn i Vest På Vestlandet er det meldt oppholdsvær og noe regn, særlig tidlig på dagen.

Det vil bli en liten kuling ved Stat, som ellers gir en sørlig, frisk bris for resten av Vestlandsfylkene.

- I Stavanger og deler av Rogaland blir det oppholdsvær om formiddagen. I 12-tiden vil regnbygene gi seg i store deler av Vestlandet, men det vil nok henge igjen i indre strøk utover dagen, sier vakthavende meteorolog Anne-Mette Olsen ved Meteorologisk institutt i Bergen.

I Trøndelag blir det stort sett oppholdsvær, med unntak av de ytterste kyststrøkene. Disse områdene vil få noen regnbyger tidlig på dagen.

Indre strøk av Trøndelag får også noen ettermiddagsbyger.

- Men det ser ikke så aller verst ut i Midt-Norge, sier Olsen.

(NTB)