Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17.-maihelg med mange trafikkulykker

Tre mennesker mistet livet og flere ble alvorlig skadd etter en 17-maihelg med mange kollisjoner og utforkjøringer rundt om i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter midnatt mistet føreren av en Opel Kadett kontrollen over bilen da han var på vei ut til Lindesnes fyr på riksvei 460. Bilen skrenset 30-40 meter før den nærmest ble knust mot et tre. Den ene av de tre guttene i bilen, en 19-åring, døde momentant, mens en 22-åring fikk alvorlige skader og en tredje gutt slapp uskadd fra ulykken. Han var på vei for å varsle om ulykken da lensmannen kom til stedet.

Forfulgt av politiet

Litt senere på natten omkom en kristiansandsmann i 20-årene da han kjørte inn i den store skiltbroen over E 18 i Kristiansand vestfra. Bilen, en BMW, ble forfulgt av politiet da ulykken skjedde. Ulykken etterforskes av det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, men sjefen for SEFO i Vest Agder, Yngve Svendsen, vil foreløpig ikke gi nærmere opplysninger om hvorfor bilen ble forfulgt.

Både politifolkene og øyenvitner satt i avhør 17. mai.

Travelt på Haukeland

I løpet av to timer på ettermiddagen 17.-mai ble 13 personer kjørt til Haukeland sykehus etter to kollisjoner på Sotra og i Ytre Arna. Ved Gaupås i Ytre Arna støtte to personbiler sammen front mot front på en rett strekning. Et barn ble alvorlig skadd, mens fem andre fikk lettere skader.

Ved Fjell på Sotra ble sju personer skadd i en tilsvarende ulykke der to biler støtte sammen midt i veibanen. Ulykkesstedet lå i utgangen av en sving. Politiet kan ikke gi noen forklaring på hvorfor bilene ikke holdt seg i kjørefeltet.

Dødsulykke i Larvik

En mann omkom da to personbiler kolliderte på riksvei 303 i utkanten av Larvik i 18-tiden mandag. I bilen var det også to mindreårige barn som ble sendt til Vestfold Sentralsykehus.

Et eldre ektepar i den andre bilen ble også sendt til sykehus, men det er foreløpig uklart hvor alvorlig skadd de er.

I Mo i Rana ble to russ kjørt til sykehus etter at bilen deres tippet rundt og havnet på taket om morgenen 17.mai. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

(NTB)