17 massakrert i moské

Minst 17 mennesker ble drept da fire menn åpnet ild i en moské i Pakistan under morgenbønnen i dag. Tre av de døde er barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskeen i landsbyen Karamdad Koreshi nær byen Multan i Punjab-provinsen var fullpakket. Morgenbønnen var over. Shiamuslimene hørte på imamen da en bil med fire menn kom kjørende mot moskeen, og to av mennene gikk inn. Innenfor dørene tømte de kalasjnikovgeværene sine, mens en tredje sto ved inngangen og skjøt dem som prøvde å flykte. Den fjerde satt i bilen klar for flukten etterpå, forteller øyenvitner.

Et ni år gammelt barn var den eneste som slapp uskadd fra massakren, mens tre mennesker ble såret. Rasende og opprørte landsbyboere gir myndighetene skylden for blodbadet, fordi den ikke beskyttet dem.

- Regjeringen har mistet sin rett til å styre, sier Sayed Ali Reza Gardezi på stedet der massakren skjedde. Landsbybefolkningen hadde varslet myndighetene om at et angrep kunne komme, og de hadde bedt om beskyttelse, sier Gardezi. Men sikkerheten ved moskeene var likevel ikke god nok.

Flere la skylden for massakren på en militant sunni-muslimsk gruppe som kaller seg Sipah-a-Sahaba Pakiastan (SSP). En SSP-talsmann sier det er utenkelig at muslimer skulle drepe muslimer, særlig under ramadan. Foreløpig har ingen påtatt seg skylden for massakren.

Men den siste tiden har det vært stadig flere voldsepisoder i Punjab-provinsen, i form av religiøst inspirerte vendettaer mellom sunni-muslimer og shia-muslimer.

(NTB-Reuters-AFP)

I SORG:</B> Familiemedlemmer sørger over sine døde i Karamdad Koreshi, der 17 mennesker ble skutt og drept under morgenbønnen i en moske i dag.