Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 massakrert under nyttårsfest i Colombia

Politiet mener marxistgeriljaen FARC sto bak massedrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 mennesker ble skutt og drept på en nyttårsfest utenfor byen Tame i Colombia fredag kveld. Politiet mener marxistgeriljaen FARC sto bak massedrapet.

Det var fire barn og seks kvinner blant de drepte, og mange av de 17 skal ha vært gårdsarbeidere, ifølge Tames ordfører Alfredo Guzman.

En politikilde sier på betingelse av anonymitet at en tungt bevæpnet gruppe stormet inn på festen i Puerto San Salvador. De bevæpnede mennene åpnet ild og drepte 17 mennesker.

En av dem som overlevde massakren har forklart politiet at angriperne beskyldte ofrene for å støtte høyreorienterte, paramilitære grupper.

Marxistiske opprørere og paramilitære organisasjoner har i flere år kjempet mot hverandre om kontrollen over narkotika- og våpensmuglingen som foregår i Arauca-provinsen. Gruppene dreper ofte sivile som blir beskyldt for å støtte en av partene i konflikten.

Det er fortsatt uklart hva som var motivet bak massedrapet. Tame ligger omkring 5 mil sør for Colombias grense mot Venezuela.

Massakren skjedde dagen etter at FARC-lederen Jevenal Ricardo Palmeraa ble utlevert fra Colombia til USA, hvor han i retten må svare for anklager om narkotikasmugling, gisseltakinger og støtte til terrorister. Palmeraa er den første FARC-lederen som blir sendt til USA for å bli stilt for retten.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media