Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

India

17 menn tiltalt for å ha voldtatt 12 år gammel jente over flere måneder

Mennene skal ha dopet ned og misbrukt den tolv år gamle jenta i en boligblokk.

DEMONSTRASJONER: Indiske aktivister og studenter viser sin avsky etter de siste brutale voldtektssakene. Bildet er fra en demonstrasjon 12. april. Foto: AFP PHOTO / Sajjad HUSSAIN.
DEMONSTRASJONER: Indiske aktivister og studenter viser sin avsky etter de siste brutale voldtektssakene. Bildet er fra en demonstrasjon 12. april. Foto: AFP PHOTO / Sajjad HUSSAIN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tiltalte skal blant annet være sikkerhetsvakter, heisoperatører og rørleggere som jobbet i boligblokka hvor jenta bodde, melder The Guardian.

Politiet bekrefter at mennene, som er i alderen 23 til 66, dopet ned jenta og tok henne med til ledige leiligheter i blokka.

Misbrukt i sju måneder

Medier i India har også meldt at de tiltalte tok med seg jenta til kjelleren, terrassen, treningssenteret og offentlige toaletter.

Det sju måneder lange misbruket skal ha startet da den 66 år gamle heisoperatøren voldtok henne. Han skal seinere ha tatt med seg andre menn, ifølge The Times of India, som også filmet voldtektene.

Jenta, som har hørselsvansker, ble truet med kniv og fortalt at videoen kom til å bli lekket hvis hun fortalte noen om misbruket.

Det var ikke før hun fortalte om hendelsene til storesøstera si på lørdag, som var på besøk fra Delhi, at familien gikk til politiet for å anmelde saken.

Mennene ble arrestert på mandag, og står nå tiltalt for voldtekt, drapsforsøk og trusler.

Får ikke advokat

Bilder av mennene når de ankommer rettssalen viser kaotiske tilstander med advokater som slår og dytter de tiltalte, melder The Independent.

Advokatforeningen Madras high court advocates association (MHAA) har tidligere uttalt overfor den indiske avisa The Hindustan Times at de 17 mennene ikke kommer til å bli representert av en advokat.

- Vi ber advokatforeningen om å ikke representere de tiltalte, og vi kommer også til å jobbe for at de ikke har mulighet til å bli løslatt mot kausjon, sier presidenten i MHAA, G Mohana Krishnan til The Hindustan Times.

I 2016 ble mer enn hundre voldtektssaker rapportert hver dag, ifølge ferske tall fra Indias nasjonale krimstatistikk. Rundt seks av disse er jenter under tolv år.

Dødsstraff for voldtekt

Dette er bare en av mange brutale voldtektssaker som har herjet India de siste åra.

I januar ble åtte år gamle Asifa Bano kidnappet, dopet og voldtatt i fem dager i Kathua i Jammu og Kashmir før hun ble drept med en stein.

Hendelsen rystet India og førte til innføringen av dødsstraff for voldtekt av barn under tolv år.

Tidligere har det vært dødsstraff for kidnapping, drap, terrorisme, forræderi og voldtekt som etterlater offeret i en vegetativ tilstand.

Voldtekten og drapet på Asifa Bano førte til at lederen for Delhis kvinnekommisjon, Swati Maliwal, gikk til sultestreik.

- Hele landet er rasende, og det kan ikke skje at regjeringen ikke lytter til oss. Endringer vil skje, sa Maliwal til indiske medier i april.

India er blant de farligste landene i verden for kvinner, ifølge Reuters, tett etterfulgt av Afghanistan og Syria.

«En nasjonal krise»

Den indiske nobelprisvinneren Kailash Satyarthi har tidligere omtalt voldtekt og barnemishandling i India som «en nasjonal krise». Hele 100 000 saker skal stå i kø for å bli behandlet av rettsvesenet.

I forrige måned ble fem kvinnelige aktivister bortført av bevæpnede menn og gjengvoldtatt. Kvinnene spilte gateteater om menneskehandel i Khunti øst i India.

Mennene i denne saken skal også ha filmet mishandlingen og truet kvinnene med at filmen vil bli vist til andre hvis de gikk til politiet. Hittil er en mistenkt pågrepet og flere tatt inn til avhør.

Lover rettferdighet

De brutale voldtektssakene dette året har utløst massive demonstrasjoner i India.

Tusenvis tok til gatene for å vise sin avsky og legge press på Indias statsminister Narendra Modi som stiller til gjenvalg neste år.

Etter flere dager med stillhet rundt situasjonen til kvinner i India, presset demonstrasjonene Modi til å endelig love «rettferdighet for døtrene våre», skriver CNN.

Statsministerens sterkeste kritikere mener imidlertid at uttalelsen kommer for seint. Lederen av opposisjonspartiet, Rahul Gandhi, kommenterte løftet på Twitter.

- Takk for at du bryter den lange stillheten. Du lover rettferdighet for døtrene våre. India ønsker å vite: når? skriver Gandhi.