17 mennesker narkotatt i Stavanger

Politiet gikk i natt til storaksjon mot narkomiljøet i Stavanger. 17 personer ble tauet inn under razziaer. - Vi har hatt hendene fulle, sier politiets operasjonsleder Arild Bjørnevold til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde flere folk på jobb enn vanlig. 14 tjenestemenn aksjonerte mot folk de mistenkte for bruk eller besittelse av narkotika. I alt ble 17 personer i alderen 20 til 46 år arrestert. Fire av dem er jenter. Sju av de arresterte ble løslatt senere på natta fordi politiet ikke fant noe på dem. Fem fikk imidlertid forelegg i størrelsesorden 2500 kroner for bruk av narkotika, mens fem personer ble anholdt for bruk og besittelse av ulovlige stoffer.

- Personen som ble tatt med mest stoff på seg, hadde tre gram amfetamin, tre gram hasj, fire brukerdoser med heroin og fem tabletter, forteller operasjonsleder Arild Bjørnevold til Dagbladet.no.

- Var aksjonen nøye planlagt?

- Ja. Disse aksjonene blir holdt jevnlig, men med uregelmessige mellomrom. Hovedhensikten er å begrense narkotikabruk i byen, sier Arild Bjørnevold.

- Regner du aksjonen som vellykket?

- Vel, vi vet at det er mye stoff der ute, og vi vet vi har fått tak i en del. Vi har hatt hendene fulle, sier operasjonslederen for razziaene.