Haiti:

17 misjonærer kidnappet

De 17 amerikanske misjonærene ble bortført da de var på vei fra et barnehjem på Haiti lørdag. Blant de kidnappede er det flere barn.

UTENFOR HOVEDSTADEN: Kidnappingen skjedde utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince. Illustrasjonsfoto: Joseph Odelyn/AP/NTB
UTENFOR HOVEDSTADEN: Kidnappingen skjedde utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince. Illustrasjonsfoto: Joseph Odelyn/AP/NTB Vis mer
Publisert

«Vær så snill å be for oss!! Vi blir holdt som gisler, de kidnappet sjåføren vår. Be, be, be. Vi vet ikke hvor de tar oss».

Slik lyder meldingen fra en av de 17 amerikanske misjonærene som er kidnappet på Haiti.

Meldingen ble publisert i en WatsApp-gruppe, sier en person med tilknytning til saken, ifølge Washington Post.

Barn blant de bortførte

Gruppa med 17 amerikanske misjonærer og familiemedlemmer ble lørdag bortført av en kriminell gjeng i Ganthier utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince.

De 17 personene, blant dem flere barn, ble lørdag tatt av en væpnet gjeng som kaller seg «400 Mawozo», og som i flere måneder har drevet med tyveri og kidnappinger langs veien til Den dominikanske republikk.

Ifølge New York Times ble misjonærene bortført da de var på vei fra et barnehjem de bygger, til flyplassen i buss for å sende noen kolleger hjem.

Både amerikanske og haitiske borgere skal være blant de som er kidnappet, skriver Washington Post.

JORDSKJELV: et jordskjelv i Haiti på styrke 7,2 har skapt enorme ødeleggelser. 14. august 2021 Video: Twitter / Reporter: Vegard Krüger Vis mer

328 kidnappinger

Væpnede kriminelle gjenger opererer en rekke steder i det lutfattige landet som nylig ble rammet av et nytt jordskjelv, en orkan og drapet på presidenten, skriver NTB.

Gjengene kontrollerer blant annet hovedveien sørover fra Port-au-Prince og hindrer dermed at hjelp kan sendes over land til områdene som ble rammet av jordskjelvet.

Gjengene har stått bak rundt 328 kidnappinger hittil i år, og de krever fra tusener av dollar til millionbeløp i løsepenger, skriver NTB.

I april kidnappet gruppa fem prester og to nonner, ifølge The Washington Post. Hendelsen førte til at katolske universiteter og skoler stengte i protest. Daværende statsminister i landet, Joseph Jouthe, trakk seg kort tid etter hendelsen.

Haiti regnes for å være det fattigste landet på den vestlige halvkule. Landet er kriserammet etter en rekke naturkatastrofer og politisk uro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer