Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 nordmenn arrestert på fylletur

Politiet i Strømstad har kalt inn 30 ekstra tjenestemenn for å takle det årvisse norske fylleslaget i den svenske grensebyen. 15 norske menn og to kvinner er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Byen er full av halvfulle nordmenn. Allerede nå er de fleste på druen, sa nordmannen Jan Hansen, som bor 300 meter fra det nye Systembolaget i Strømstad til Dagbladet.no rett før klokka 12 i dag.

- Trafikken står i stampe utenfor huset mitt. Det begynte i går, men i dag er det faktisk verre. Nå er gatene full av fulle nordmenn som racer rundt og driver rallykjøring i 30-sonen.

- Dette ber jo blitt en tradisjon, men den begynner å utvikle seg, sier Hansen, som i dag har vært ute i gatene med kamera for å dokumentere tilstandene.

Store politistyrker

- Det er veldig mye folk, mange er beruset og det er en god del uvesen, sier inspektør Per Olof Falk ved Størmstadpolitiet til Dagbladet.no. Ved ett-tiden hadde de innbragt et par nordmenn, og så langt skal det ikke ha inntruffet noen alvorlige episoder.

Men bare noen timer seinere hadde festen utviklet seg til et fylleslag.

- Nå har vi fått mer enn nok. Det har vært mange fulle og bråkete nordmenn her i dag, sier Lars Bergman ved ordenspolitiet i Strömstad til NTB.

Han disponerer 10 celler med plass til tre i hver, og han hadde bare nordmenn bak lås og slå i ettermiddag. De pågrepne er 15 menn og to kvinner. Den yngste er en 19 år gammel jente.

- De kommer fra hele landet og med all slags transport, sier Bergman som er snar med å understreke at de aller fleste nordmenn er velkomne og velansette gjester i byen hans og Vestre Götaland politidistrikt.

Ifølge Bergman slipper de fleste unna uten bøter. Pågripelse for ren fyll og bråk medfører ikke bot i nabolandet, men de som i tillegg til å drikke for mye, har brutt lover eller forskrifter, må pent betale.

- Vi slipper dem ut etter hvert som de blir edru nok, sier Bergman som regnet med å ha tømt cellene for nordmenn rundt midnatt.

Det lokale politiet trodde de var godt forberedt, og satte inn 30 ekstra betjenter for å takle innrykket av fulle nordmenn og svensker.

- Men vi skulle hatt flere, sier Bergman som mener langt flere enn de 17 ville blitt pågrepet om ikke politiet manglet ressurser.

MYE DRIKKING: Politiet melder om mye fulle folk i Strømstad. Mye av drikkinga skjer i bilen.
HEIA NORGE: Motorinteressert ungdom fra hele Østfold samles hvert år i Strømstad. Noen for å vise fram bilen, andre for å drikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!