Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 opprørere drept i Jemen

Regjeringsstyrkene slo til mot sjiamuslimer i nord.

OPPRØRERNE: Bildet er distribuert av opprørsgruppen Zaidi som ledes av Abdel Malek al-Huthi. Gruppen skal ha tatt denne panservognen etter kamper mot regjeringsstyrker i Saada-provinsen. Foto: AL-HUTHI/Scanpix
OPPRØRERNE: Bildet er distribuert av opprørsgruppen Zaidi som ledes av Abdel Malek al-Huthi. Gruppen skal ha tatt denne panservognen etter kamper mot regjeringsstyrker i Saada-provinsen. Foto: AL-HUTHI/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Jemenittiske regjeringsstyrker har drept 17 sjiamuslimske opprørere i kamper nord i landet, opplyser myndighetene i landet.

En tjenestemann sier til det statlige nyhetsbyrået Saba at kampene ble utkjempet i provinsen Saada nord i landet onsdag.

- Hæren og sikkerhetsstyrker har påført opprørerne store tap, både i menneskeliv og i materiell, sier han.

Opprørerne tilhørte en sjiamuslimsk trosretning som kalles zaydismen. FNs høykommissær (UNHCR) har oppfordret til våpenhvile mellom regjeringsstyrkene og de zayditiske opprørerne nord i Jemen. Over 100.000 mennesker er tvunget på flukt på grunn av urolighetene. 

Saada-regionen har de siste fire ukene vært åsted for harde kamper mellom hæren og sjiamuslimske opprørsstyrker. Hæren iverksatte en offensiv 11. august mot opprørerne med det resultat at sivilbefolkningen er fanget i kryssilden.
Tusenvis av mennesker er innesperret i Saada som følge av de harde kampene. Det bor rundt 60.000 mennesker i byen Saada, mens det bor så mange som 850.000 mennesker i Saada-regionen. Dette området regnes som den sjiamuslimske opprørsgruppen Huthis? arnested .

(NTB)

 

REGJERINGSSTYRKENE: En jemenittisk soldat i Saada-provinsen, 242 kilometer nord for Sanaa. Foto: Jemens forsvar/Scanpix
REGJERINGSSTYRKENE: En jemenittisk soldat i Saada-provinsen, 242 kilometer nord for Sanaa. Foto: Jemens forsvar/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling