NYE PÅSTANDER: Philip Aguer, talsmann for SPLA-hæren, hevder 17 sivile er drept på grensa til Sør-Sudan. Foto: AFP/Scanpix
NYE PÅSTANDER: Philip Aguer, talsmann for SPLA-hæren, hevder 17 sivile er drept på grensa til Sør-Sudan. Foto: AFP/ScanpixVis mer

- 17 sivile drept på grensa til Sør-Sudan

Hevder hæren i Sør-Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 personer er drept i grenseområder i Sør-Sudan i et luftangrep utført av sudanske styrker, ifølge den sørsudanske hæren SPLA. Myndighetene i nord avviser anklagene.

- De drepte er uskyldige sivile som passet på buskapen sin, sier den sørsudanske SPLA-talsmannen Philip Aguer til nyhetsbyrået AFP.

Angrepene skjedde i delstaten Western Bahr el-Ghazal torsdag, og det er andre dag på rad det er angrep i området rundt Boro El Madina, ifølge talsmannen.

Nekter Den nye statens nabo i nord vil imidlertid ikke vedkjenne seg angrepet.

- Disse opplysningene fullstendig feilaktige, sier talsmann for hæren i Sudan, Sawarmi Khaled Saad.

I en annen uttalelse opplyser imidlertid det sudanske utenriksdepartementet at 350 medlemmer av opprørsgruppa JEM i Darfur vest i Sudan hadde tatt seg over grensa til Sør-Sudan og Western Bahr el-Ghazal.

Gjensidige beskyldninger Etter over 20 år med borgerkrig ble Sudan delt i to da Sør-Sudan erklærte seg selvstendig i juli i år. Begge parter anklager hverandre for å støtte opprørsvirksomhet innenfor den andres territorium.

Også lenger øst i den nordsudanske grensedelstaten Sør-Kordofan har det vært kraftig bombing de siste dagene, ifølge Aguer.

Men det er så langt ikke kommet rapporter om drepte fordi bombingen har vært for intensiv, sier han.

Urolighetene i Sør-Kordofan, der deler av befolkningen anser seg som sørsudanere og krever selvstendighet, har pågått siden løsrivelsen i juli.

(NTB)

FORTSATT UROLIG: Sør-Sudan er nå et eget land, men det er fortsatt uro i området. Her SPLA-soldater i 2008. Foto: AFP/Scanpix
FORTSATT UROLIG: Sør-Sudan er nå et eget land, men det er fortsatt uro i området. Her SPLA-soldater i 2008. Foto: AFP/Scanpix Vis mer