17 skadd av spikerbombe

Politiet i villrede etter terrorbombe i Köln.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En bombe - tilsynelatende fullpakket med spiker - eksploderte i en handlegate i Köln ved 16-tida i dag. Myndighetene sier de foreløpig ikke har bevis som peker mot et terrorangrep. Men eksplosjonen skapte terror i den travle handlegata, hvor 17 personer ble liggende igjen med blodige skader - fire alvorlig skadet, men utenfor livsfare.

-Vi tror det var et bombeangrep, og med tanke på sporene vi har funnet til nå tyder det på en spikerbombe, sier politiets talsmann Juergen Goebel til TV-kanalen ARD.

Handlegata, som ligger i Muelheim-distriktet, er et tyrkisk område i Köln med familiebutikker og tre etasjers bygårder. Forvridde spiker og glass lå strødd i området der eksplosjonen gikk av.

Ingen har til nå påtatt seg ansvaret for eksplosjonen.

- Men det er absolutt indikasjoner på at terror kan være bakgrunnen, sier Wolfgang Beus i politiet.

En pizzeria og en frisørsalong ble hardest rammet, der en person som stod utenfor pizzariaen ble hardest skadd, opplyste Stefan Lakenbrink fra brannvesenet i Köln.

De fleste skadde hadde bruddskader, men legene skal ha sagt at de regner med at alle vil overleve, i følge TV-kanalen ARD.

SPIKER: I området rundt eksplosjonen ble det funnet mengder med forvridde spiker. Det får politiet til å mistenke en spikerbombe.
KNUST: En pizzeria og en frisørsalong ble hardest rammet.