Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 skutt og drept 4. juli-helga

Blant dem var to barn.

ØKT INNSATS: Det var satt inn ytterlige 1200 politifolk i gatene for å forhindre uro og vold i høytidshelga. Likevel endte det dramatisk. Foto: Tyler LaRiviere/Chicago Sun-Times/AP/NTB Scanpix
ØKT INNSATS: Det var satt inn ytterlige 1200 politifolk i gatene for å forhindre uro og vold i høytidshelga. Likevel endte det dramatisk. Foto: Tyler LaRiviere/Chicago Sun-Times/AP/NTB Scanpix Vis mer

Det som skulle bli en av de verste høytidshelgene i Chicago, endte med at 17 mennesker ble skutt og drept og mer enn 70 såret. Blant dem var to barn.

På tross av at myndighetene hadde økt innsatsen for å forhindre uro og satt inn ytterligere 1.200 politifolk i gatene, var volden langt verre enn i fjor.

Da endte langhelga i forbindelse med uavhengighetsdagen 4. juli med 6 drap og 66 sårede i skyting i storbyen i den amerikanske delstaten Illinois.

Etter en relativt fredelig fredag i Chicago, løsnet skuddene i 19-tida lørdag. Sju år gamle Natalia Wallace sto på fortauet utenfor bestemorens hus under en 4.-juli-fest vest i byen da de mistenkte dukket opp i en bil og åpnet ild, ifølge politiet. Sjuåringen ble truffet i hodet.

Én mann er pågrepet, men foreløpig ikke siktet i forbindelse med hendelsen.

Rundt tre timer senere ble Vernado Jones Jr. (14) drept da han som et tilfeldig offer havnet i kryssilden i det som antas å være et gjengoppgjør i Englewood sør i Chicago.

En rekke andre barn ble i helgen drept i skyteepisoder rundt om i USA. En gutt (6) ble lørdag drept i San Francisco, samme kveld ble ei jente (8) drept i Atlanta. Dagen etter ble en gutt (6) drept i Philadelphia, ei jente (11) ble drept i Columbia i Missouri, og en gutt (8) ble drept i Hoover, Alabama.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!