Mulig superspreder:

17 smittet etter siste kveld på byen

Tirsdag ettermiddag har 17 av 162 gjester og ansatte på utestedet Gamla i Oslo sentrum fått påvist coronaviruset.

STENGT: Kvelden før Oslos utesteder stengte ned, er det påvist smitte hos 17 av 162 personer på utestedet Gamle i Oslo sentrum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STENGT: Kvelden før Oslos utesteder stengte ned, er det påvist smitte hos 17 av 162 personer på utestedet Gamle i Oslo sentrum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Christine Thune i bydel St. Hanshaugen til Dagbladet. Hun forteller at alle gjester som besøkte utestedet den aktuelle mandagen, og registrerte seg, har fått beskjed.

- Smitteoppsporingsteamet mener det kan se ut som det er en såkalt superspreder-situasjon. Det er mulig at en ansatt kan være en asymptomatisk bærer, uten at det er dokumentert, sier Thune til Dagbladet.

Venter økning

Flere prøvesvar vil komme i løpet av det nærmeste døgnet.

- Vi venter at antallet positive prøver vil fortsette å stige.

På grunn av smittesituasjonen i hovedstaden, ble det innført skjenkestopp fra midnatt 9. november.

- Alle smittetilfellene spores til den siste kvelden på byen før de nye reglene ble innført, så dette er nok en påminnelse om at avstand er nødvendig for å få kontroll på smitten, sier Thune.

Raymond Johansen svarer på spørsmål fra Dagbladet TV etter pressekonferansen. Vis mer

Daglig leder Rune Johansen på utestedet Gamla sier til Dagbladet at de nå samarbeider med bydelens smitteoppsporingsteam, og holder på å kartlegge situasjonen.

- Helsen og sikkerheten til våre gjester og ansatte er vår høyeste prioritet. Vi har god oversikt over hvem som var på Gamla den aktuelle kvelden, og jobber nå med smittesporing sammen med Bydel St. Hanshaugen, sier Johansen.

- Svært krevende

Thune forteller at utbruddet på Gamla føyer seg inn i en rekke store og krevende utbrudd i bydel St. Hanshaugen.

- Vi har mange skoler og arbeidsplasser. Det er svært krevende for bydelen å håndtere og følge opp. Dette kom på toppen av allerede svært mange smittetilfeller, og det er en stor arbeidsbelastning for smittevernteamet som skal følge opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer