Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17 stater saksøker Trump-administrasjonen

Washington, New York og California er blant statene som saksøker administrasjonen.

SKILT FRA FORELDRENE: Innvandrergutter uten foreldre bor sammen på Casa Padre i Texas. Foto: U.S. Customs and Border Protection's Rio Grande Valley Sector via AP
SKILT FRA FORELDRENE: Innvandrergutter uten foreldre bor sammen på Casa Padre i Texas. Foto: U.S. Customs and Border Protection's Rio Grande Valley Sector via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 stater går til søksmål for å tvinge Trump-administrasjonen til å gjenforene migrantfamilier, skriver nyhetsbyrået AP.

- Administrasjonens praksis med å skille familier er grusom, enkelt og greit, sier Gurbir Grewal, statsadvokaten i New Jersey, i en uttalelse.

- PAPPA!: På seks uker skal så mange som 2000 barn ha blitt skilt fra foreldrene sine på grensen til USA. En menneskerettighetsadvokat bestemte seg for å offentliggjøre dette lydopptaket, etter å ha hørt hvordan barna blir behandla. Video: NTB Scanpix Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/lydopptak-barna-grater-og-skriker-etter-fore... Vis mer

Endret praksis

Det har stormet rundt administrasjonen på grunn av «nulltoleranse»-politikken, som førte til at barn ble tvangsseparert fra foreldrene på grensa til Mexico.

Selv om president Donald Trump har undertegnet en presidentordre som endret praksisen med å ta barna fra migrantforeldre som har tatt seg ulovlig inn i USA, hevder delstatene at det ikke gjøres nok for å gjenforene disse familiene.

Søksmålet ble tirsdag levert inn til en domstol i Seattle.

2053 barn i varetekt

Trump besluttet onsdag å avslutte praksisen med å ta barn fra ulovlige innvandrere som blir satt i varetekt. I stedet ønsker han nå å kunne internere foreldre og barn sammen på ubestemt tid.

Statene i søksmålet mener Trumps ordre unnlater å gjenforene foreldre og barn som allerede har blitt skilt fra hverandre, skriver AP.

Amerikanske myndigheter har fortsatt 2053 barn i sin varetekt, som følge av at de er blitt tvangsskilt fra foreldrene sine.

De 17 statene som saksøker administrasjonen er: Massachusetts, California, Delaware, Iowa, Illinois, Maryland, Minnesota, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia and Washington.