170 000 influensavaksiner knust

Risikogruppene fortviler.

LEVERER VAKSINER: Alexander Kuprianov kjører ut vaksine mot svineinfluensa til Grünerløkka smittevernkontor. Hans firma har ingenting med at 170 000 influensavaksiner nå er ødelagt å gjøre. Foto: Torbjørn Grønning
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
LEVERER VAKSINER: Alexander Kuprianov kjører ut vaksine mot svineinfluensa til Grünerløkka smittevernkontor. Hans firma har ingenting med at 170 000 influensavaksiner nå er ødelagt å gjøre. Foto: Torbjørn Grønning Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Vi forventet 370 000 doser med vaksine i neste uke, men vi er blitt informert om at det har skjedd et uhell hos produsenten, sier avdelingsleder Berit Feiring ved Folkehelseinstituttet.

Til sammen har Norge bestilt 9,4 millioner doser pandemivaksine. Prisen per vaksinedose er på 69 kroner. Samlet pris for alle dosene er 650 millioner kroner.

Uhellet, som skjedde ved produksjonsanlegget i Belgia, innebærer at det er færre som vil få vaksine i uke 46 enn det som var planlagt.

- Det vil bety at vi får betydelig færre doser. Det vil bare komme 200 000 doser i neste uke, sier Feiring til Dagbladet.

- Dette er svært uheldig, og vil gå ut over risikogruppene, sier Feiring, og legger til at alle 370 000 dosene var beregnet for den svært utsatte gruppen.

Risikogruppene fortvilerGeneralsekretær Geir Endregard i Norges Astma- og allergiforbund fortviler når han får høre om de 170 000 vaksinedosene som er gått i stykker.

- Vi vet at mange av de risikoutsatte ennå ikke har fått vaksinen. Nettopp derfor er det tragisk at dette skjer nå, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer