LIGGER LIKT PÅ MÅLINGENE:  Det er nesten dødt løp på målingene mellom president Barack Obama og utfordrer Mitt Romney. Obama har en liten ledelse, ifølge realclearpolitics, som følger alle de store  meningsmålingene i USA..Foto: SCANPIX/REUTERS
LIGGER LIKT PÅ MÅLINGENE: Det er nesten dødt løp på målingene mellom president Barack Obama og utfordrer Mitt Romney. Obama har en liten ledelse, ifølge realclearpolitics, som følger alle de store meningsmålingene i USA..Foto: SCANPIX/REUTERSVis mer

170 000 nye arbeidsplasser i USA i oktober

Men ledigheten øker, da flere melder seg ledige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september gikk tallene for arbeidsledighet i USA ned til 7,8 prosent, og var for første gang under åtte prosent i Barack Obamas presidenttid.

Brukes av begge
Forventningene var derfor store foran offentliggjøringen av tallene fra det amerikanske arbeidsdepartementet for oktober. De kom idag, bare fire dager før det amerikanske presidentvalget.

Økonomi og arbeidsledighet er valgkampens store tema, og ledighetstallene for oktober kan brukes av både Barack Obama og den republikanske utfordreren Mitt Romney.

170 000 nye arbeidsplasser i oktober er noe Obama vil bruke for alt det er verdt. Det er en markant oppggang i forhold til august, da det ble skapt 50 000 nye arbeidsplasser, og september, da det ble skapt 34 000.

Flere har meldt seg
At prosenten arbeidsledige likevel øker fra 7,8 til 7,9 prosent forklares med at flere har meldt seg ledige i oktober. Bare de som melder seg som arbeidssøkende registreres på statistikken.

Kathy Jones fra investeringsselskapet Charles Shwab sier tallene for oktober er gode nyheter, men at det er langt igjen.

- Vi trenger å skape dobbelt så mange jobber som tallene viser, men retningen er bedre enn før, sier hun til BBC.

ARBEIDSLEDIGE  I kø for arbeid i New York. REUTERS/Shannon Stapleton/Files.
ARBEIDSLEDIGE I kø for arbeid i New York. REUTERS/Shannon Stapleton/Files. Vis mer