170 anklaget for drap etter makabert gjengoppgjør. Nå risikerer ALLE dødsstraff

Politiet åpnet ild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni personer ble drept og minst 18 personer ble skadd i en voldsom skyteepisode mellom rivalisernde MC-gjenger i byen Waco i Texas. Så mange som fem gjenger skal ha deltatt i det blodige oppgjøret.

I etterspillet av episoden er det allerede klart at hele 170 «bikere» nå er anklaget for drap - en forseelse som i Texas kan straffes med døden.

Ifølge Sky News er det mulig å sikte alle de involverte på denne måten på grunn av det høye antallet omkomne.

- Det mest grusomme En offiser i det lokale politiet sier ifølge nyhetskanalen at dette var «det mest grusomme han hadde vært vitne til i løpet av sine 34 år i politiet».

- Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det gikk til at ikke uskyldige mennesker mistet livet, sier han.

Han la også til at det inne i restauranten så ut som en scene fra et slag. Overalt lå det patronhylser, kniver, klubber, omkomne og dammer av blod.

Så mange som 100 våpen skal ha blitt beslaglagt etter oppgjøret.

Politiet åpnet ild Politiet var på stedet allerede før skytingen startet da de fryktet at møtet mellom de rivaliserende gjengene skulle få en voldelig konklusjon, men de hadde neppe sett for seg at det skulle bli så makabert.

Den samme offiseren, politiinspektør Patrick Swanton, sier at flere av bikerne skjøt på politiet idet de kom ut av lokalet.

- Flere politibetjenter ble beskutt, og de svarte på tiltale med å åpne ild, sier han.

Det er foreløpig uklart om noen av de ni omkomne døde som følge av våpenbruk fra politiets side.

«Brystaurant» Franchise-kjeden Twin Peaks, som lokalene i Waco var en del av, forteller nå at de har trukket tilbake franchise-avtalen. Det forteller en talsmann for selskapet.

Swanton sa til reportere på stedet at lokalene hadde blitt en yndet møteplass for MC-gjengene etter at det åpnet i august i fjor, og at de som styrte sjappa ikke ville samarbeide med myndighetene på tross av at de var bekymret for situasjonen.

Kjeden, en såkalt «breastaurant», eller «brystaurant», er kjent for sine lettkledde servitriser.

Talsmannen, en Van Warner, sa i en uttalelse at de som styrte serveringsstedet ved gjentatte ganger hadde ignorert advarsler og råd fra selskapet, og nektet å forholde seg til sikkerhetsstandardene som kreves.