TØFFERE TIDER: Ngoc Minh Dinh har sett verdien på Next Biometrics krympe på Oslo Børs . Foto: Iván Kverme.
TØFFERE TIDER: Ngoc Minh Dinh har sett verdien på Next Biometrics krympe på Oslo Børs . Foto: Iván Kverme.Vis mer

170 børsmillioner borte for Trondheimsbasert IT-gründer

Next Biometrics har fått juling på Oslo Børs. Det har gått hardt utover formuen til Ngoc Minh Dinh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Formuen til den Trondheimsbaserte IT-gründeren Ngoc Minh Dinh (55), som kom til Norge som båtflyktning i 1979, har krympet kraftig det seneste året. I onsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at omtrent all hans formue er plassert i selskapet han startet opp, og som ble notert på Oslo Axess i 2014: Next Biometrics.

Stygt kursfall

Selskapet, som lager fingeravtrykksensorer, har blitt 75 prosent mindre verdt siden kurstoppen ble nådd oktober 2016. Tirsdag falt kursen med 9,4 prosent etter å ha lagt frem en kvartalsrapport som nok en gang viste et tap. I tredje kvartal var bunnlinjen på minus 41,6 millioner kroner.

Sentimentet for fingeravtrykkselskapene har vært meget svakt i år, og for Next er det i hovedsak det finansielle – mer enn det teknologiske – som nå tynger aksjen. Hvis den negative kontantstrømmen fra driften på 37 millioner kroner i 3. kvartal fortsetter rekker kontantbeholdningen så vidt inn i 3. kvartal neste år, skriver Finansavisen.

170 millioner er borte

Ifølge Finansavisen har Next-formuen til Ngoc Minh Dinh krympet med 170 millioner kroner siden oktober i fjor, og det må være noe ironisk at han måtte betale en formueskatt på 1,5 millioner kroner i 2016 på papirpenger som i dag stort sett er forduftet.

- Den tidligere ledelsen har nok lovet litt mer enn de har klart å levere på. Markedet har sannsynligvis håpet på flere ordre. Det virker også som Idex ligger ganske langt fremme på betalingskort, noe som også kan ha påvirket Next Biometrics negativt, selv om de ikke konkurrerer i utgangspunktet, sier Carnegie-analytiker Håvard Nilsson til Finansavisen.

Trøsten for Minh når aksjekursen nå stuper, er at han ihvertfall fikk realisert nærmere 30 millioner kroner høsten 2015.

Finansavisen lyktes ikke å komme i kontakt med Ngoc Minh Dinh.

Andre økonominyheter:
Flere «dødsdømte» aksjer har reist seg fra graven
Jarand Rystad frykter at oljeprisen kan kollapse