<strong>MER SMITTE:</strong> Om lag 170 elever i 10. klasse på Majorstuen skole i Oslo er i karantene i høstferien. Tirsdag kom meldingen om nok en ansatt med covida-19-smitte. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB
MER SMITTE: Om lag 170 elever i 10. klasse på Majorstuen skole i Oslo er i karantene i høstferien. Tirsdag kom meldingen om nok en ansatt med covida-19-smitte. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Corona:

170 elever i karantene

Skoleledelsen kritiserer festing i e-post.

Publisert
Sist oppdatert

Alle de om lag 170 elevene i de seks 10.-klassene på Majorstuen skole i Oslo ble brått satt i corona-karante fra sist fredag på grunn av konstatert covid-19-smitte hos en elev og en lærerstudent i praksis på skolen.

Det var bydelsoverlegen i skolens bydel Frogner som sist torsdag sendte mailen om positiv covid-19-test og karantene til flere hundre adressater - i hovedsak elever, foresatte og ansatte.

Dagbladet får bekreftet e-postens innhold, inkludert smitteutbruddet og karantenen, av bydelen.

Tirsdag, på den femte karantenedagen, og godt inn i skolens høstferie, kom en ny mail til samme, store, gruppe - nå fra en av lederne i administrasjonen på Majorstuen skole.

- Vi har nå et nytt smittetilfelle ved skolen, denne gang er det en ansatt som har fått påvist covid-19, og dette er tilknyttet smitten ved 10. trinn, står det i oppdateringen fra skoleledelsen.

Fester i karantene

Skolen har også en annen beskjed med alvorlig formaning til elever som allerede er i smittekarantane:

- I forhold til videre spredning er det forøvrig bekymringsfullt at vi har fått meldinger om at elever i karantene har deltatt i flere fester i helgen. Dette er et klart brudd på karantereglene, og vi er bekymret for konsekvensene dette vil få framover, skriver skoleledelsen.

HARDT UT: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) innfører flere skjerpende tiltak for Oslo, men innledet pressekonferansen med å gå hardt ut mot helseminister Bent Høie (H). Video: Andersen / Nyløkken Helseth / Rydning / DBTV Vis mer

Majorstuen skole har om lag 1000 elever og 150 ansatte.

På skolens vakttelefon tirsdag ettermiddag får Dagbladet opplyst at rektor Katrine Sølvberg er den eneste som skal uttale seg om situasjonen. Ansvarshavende skulle gi beskjed om at Dagbladet ønsket kontakt. Dagbladet har også forsøkt å ringe rektor direkte.

Rektor har ikke kommet med noen tilbakemelding eller svart på oppringning fra Dagbladet.

- Flere spørsmål enn svar

Flere elever og foreldre har henvendt seg til Dagbladet om en situasjon de føler reiser flere spørsmål enn svar.

hjemmesidene til Majorstuen skole var det tirsdag kveld ikke lagt ut noen informasjon om karantenen eller hva som skjer med en utvidet smittesituasjon.

- Det var bra at det kom ut rask informasjon om smitten like for høstferien. En av de andre i 10. klasse skulle for eksempel besøkt sin syke bestemor i en annen landsdel. Det var fint at det besøket ble stoppet med karantene, sier en av 10.-klassingene i karantene til Dagbladet.

- Veldig umodent å feste

- Hva synes du om at medelever i karantene har deltatt i flere fester, slik det står i den siste beskjeden?

- Det er veldig umodent, kjempedumt. Jeg vet ikke hvem det dreier seg om, men både vi elever i karantene og foreldre prater mye om hvor mange og hvem det kan være. Mangelen på informasjon skaper usikkerhet foran ny skoledag mandag, sier 10.-klassingen.

Eleven sier at mange lurer på praktiske spørsmål i situasjonen som plutselig oppsto, blant annet om de kan gå tur.

- Og mange av oss har snakket om, både før og etter karantenen, om dert var lurt å ta inn lærerskolestudenter i praksis i den smittesituasjonen som er. I vår klasse var det iallefall åtte studenter utenfra, sier eleven i 10. klasse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer