170 kilo hasj tatt på Finnskogen

Holdt hemmelig en måned - største beslag i landet i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da tollerne og politiet stoppet bilen på Finnskogen - ved innsjøen Røgden i Grue kommune - fant de 170 kilo hasj i bilen.

- En 19-åring fra Lillehammer var aleine i bilen, og kontrollen og pågripelsen skjedde helt udramatisk. Aksjonen var et resultat av tett og nært samarbeid i lang tid mellom tolletat og politi på begge sider av grensen, sier kontorsjef Morten Nystuen ved Tollvesenets grensekontrollstasjon på Kongsvinger til Dagbladet.no.

Det er det største hasjbeslaget i Norge i år og det sjette største kvantumet som er beslaglagt her i landet noen gang.

Holdt hemmelig en måned

Den planlagte aksjonen skjedde allerede for en måned siden - 27. september ved 22-tiden om kvelden. Politi og tollvesenet har ikke gått ut med opplysninger om saken før i ettermiddag av hensyn til etterforskningen.

Politiadvokat Jørn Mejdell Jakobsen i Hedmark politidistrikt beregner gateverdien til 17 millioner kroner.

Det var en 19-åring fra Lillehammer som ble stanset med den store hasjlasten. Han er varetektsfengslet.

Fullt bagasjerom

 FIRE FULLE VESKER:  De fire veskene med 170 kilo hasj utstilt på tollernes kontor. Pågriåelsen av 19-åringen fra Lillehammer foregikk uten dramatikk. Foto: Tollvesenet.
FIRE FULLE VESKER: De fire veskene med 170 kilo hasj utstilt på tollernes kontor. Pågriåelsen av 19-åringen fra Lillehammer foregikk uten dramatikk. Foto: Tollvesenet. Vis mer

Hasjen ble funnet i fire vesker bak i bagasjerommet på bilen. Den ble stoppet på riksvei 201 over Svullrya noen kilometer innenfor den norsk-svenske riksgrensen.

 
Dette er en av de 34 grenseveiene mellom Sverige og Norge uten fast tollbemanning i Hedmark fylke.

I tillegg er det tre grenseoverganger med tollstasjoner: Magnor, Åsnes og  Østby.

Tollvesenet gjorde beslaget allerede 27. september, men politiet har ikke gått ut med opplysninger om saken før i dag av hensyn til etterforskningen.

- Mot 19-åringen er bevisene klare. Det er naturlig å tro at det kan stå flere bak, sier politiadvokat Mejdell Jakobsen til Østlendingens nettutgave.

Også rekordbeslag av doping

Sist lørdag gjorde tollerne i Hedmark også det største beslaget av dopingmidler her i landet hittil i år.

Tre norske menn i en personbil ble vinket til side ved den bemannede kontrollstasjonen på Magnor. I bilen fant tollerne 87 660 kapsler med dopingmidler inneholdende efedrin.

25-åringen ved rattet forklarte først at de kom fra Sverige med et flyttelass.

DOPINGSFANGST: Sist lørdag gjorde tollere i Hedmark også årets største beslag av dopingmilder - i alt 87 660 kapsler som inneholdt efedrin.
UNDER KOFFERTLOKKET: Tollere og politi fant bagasjeromemt fullastet med hasj da de slo til 27. september på Finnskogen.