Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-   170 km/t med barna i baksetet

Danmarks prins Joachim (35) er anmeldt for råkjøring. Med sønnene Nikolai og Felix i bilen skal han ha kjørt i opptil 170 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i København bekrefter at prins Joachim er blitt anmeldt. Den hasardiøse kjøringen fant sted ca klokka 17.30 i går på motorveien ved Helsingør i retning København, melder bt.dk.

Videobevis

Fotograf Michael Forsmark har filmet deler av hendelsen. Opptakene viser at prinsen kjørte i 140 km/t på Lyngbyveien hvor fartsgrensen er 90. Fotografen, som leverte anmeldelsen av prinsen, mener at farten kan ha vært helt oppe i 170 kilometer i timen på det høyeste. Det skal ha vært tre passasjerer i bilen - en kvinne og de to sønnene til det nyseparerte ekteparet prins Joachim og prinsesse Alexandra (40). Paret tok ut separasjon 16. september i år.

Den fartsglade prinsen skal ha vært nær ved å krasje inn i veirabatten. En annen bilist skal ha blitt presset ut på veiskulderen.

-  Han kjørte veldig nær andre biler, sier Forsmark til BT.

Politiet ser alvorlig på saken. Prinsen har kongelig immunitet, men politiet avviser at de vil la saken ligge.

Ingen kommentar

-  Han skal ikke ha lov til å kjøre på denne måten. Derfor forventer vi at Justisdepartementet tar kontakt med kongehuset, sier visekriminalkommissær Jørgen Thomsen.

Det danske hoffet ønsket ikke å kommentere saken i går.

Prins Joachim har lekt konge på veien ved flere anledninger:  1988: Prinsen overlevde en stygg bilulykke. 1992: Prisen og en venninne blir stoppet av politiet på vei fra fest. Hun har ikke førerkort og mistenkes for promillekjøring.  1997: Prinsen kjører i 160 km/t på motorveien. Han kolliderer med noen kasser, men både han og var Alexandra uskadet.

I FARTA: Lille Nikolai var med da pappa råkjørte.
BLE FILMET: Prins Joachim er anmeldt for råkjøring etter å ha blitt filmet i vill fart på motorveien i går med de to sønnene i bilen. Fotograf en mener at farten kan ha vært helt oppe i 170 kilometer i timen på det høyeste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media