Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1700 personer fortsatt savnet i Ecuador

Dødstallene fryktes å stige kraftig.

FRYKTER DØDSTALLENE VIL STIGE: Håpet om å finne flere levende i ruinene i Ecuador svinner for hver dag som går. I byen Manta klager frustrerte pårørende over at letearbeidet går for sakte. Foto:  REUTERS/Paul Ochoa
FRYKTER DØDSTALLENE VIL STIGE: Håpet om å finne flere levende i ruinene i Ecuador svinner for hver dag som går. I byen Manta klager frustrerte pårørende over at letearbeidet går for sakte. Foto: REUTERS/Paul Ochoa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange mennesker innesperret i ruinene av sammenraste hus og bygninger, og pårørende blir stadig mer frustrerte.

Tre dager etter at det kraftige skjelvet rammet Ecuadors kyst i et populært turistområde, er 480 mennesker bekreftet døde.

Sporhunder søker og maskiner graver i kystbyer som Pedernales og Manta. Redningsmannskaper og bistandsgrupper fra flere land strømmer til for å hjelpe.

- Vi søker etter 2.000 mennesker. Hittil har vi funnet 300. De siste tallene er 480 døde, og om lag 2.560 er skadd, sa viseinnenriksminister Diego Fuentes til journalister i hovedstaden Quito tirsdag kveld.

Noen overlevende skal ha blitt reddet ut fra ruinene, men håpet om å finne flere i live svinner.

Mister tålmodigheten Lokalbefolkningen i ødelagte byer som Manta har begynt å miste tålmodigheten.

- Redningsarbeidet har gått veldig tregt, og dyrebare liv har gått tapt. Vi pårørende har ventet her siden lørdag kveld, sier Pedro Merro og legger til at fetteren hans ligger under en sammenrast treetasjes bygning.

Luis Felipe Navarro sier at han er sikker på at det er folk levende begravd i en bygning han eier, ett av rundt 800 bygg som raste sammen i byen med rundt 250.000 innbyggere.

- Jeg har fått meldinger på mobiltelefonen min. De sier det er ti av dem som er innestengt i et hulrom. Men redningsmannskapene vil ikke høre på meg, sier han.

Hundrevis av hjelpearbeidere fra Colombia, Mexico, El Salvador, Spania og andre land har kommet til landet for å hjelpe myndighetene som sliter med å få oversikt og kontroll over situasjonen.

Brannsjef Freddy Arca peker mot ruinene av et hotell i Manta mens han driller og slagbor hamrer løs på betongen rundt ham.

- Vi vet at det er en mann, hans kone og deres to måneder gamle baby der inne. Og det kan være opptil ni andre mennesker der også, sier han.

Vanskelig redningsarbeid Jordskred vanskeliggjør redningsarbeidet og enkelte byer er strømløse.

Ifølge UNICEF er 150.000 barn berørt av jordskjelvet. Hjelpeorganisasjoner har sendt tabletter til å rense vann og myggnett til de berørte områdene for å beskytte befolkningen mot zikavirus og andre sykdommer.

FNs høykommissær for flyktninger vil fly inn hundrevis av telt og feltkjøkken. Spanske Røde Kors anslår at opptil 100.000 mennesker vil trenge hjelp.

President Barack Obama ringte Ecuadors president Rafael Correa tirsdag og sa at USA ville gjøre alt det nasjonen kan for å hjelpe Ecuador på fote igjen. Landets regjering sier at de har tilgang til 600 millioner dollar i krisemidler, men ifølge Correa vil det koste opptil 3 milliarder dollar å bygge opp igjen det som er ødelagt.

Kong Harald sendte tirsdag sine kondolanser til Ecuadors president etter jordskjelvet.

- På vegne av meg selv og det norske folk sender jeg deg min kondolanse og ber deg formidle min dypeste medfølelse til de etterlatte og andre som er rammet av denne tragiske naturkatastrofen, skrev kongen blant annet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart